stek z sum w folii

Pełna kolacja lub lunch w pół godziny-pyszne, satysfakcjonujące! Stek z sum w folii w tym wykonaniu jest przygotowywany razem z brokułami i kalafiorem. Dlatego nadaje się jako pełnoprawne niezależne danie na obiad lub lunch. Chociaż jednocześnie do tych steków można również podawać lekki dodatek. Danie nie wymaga dużo czasu na przygotowanie. Dlatego całkowity czas gotowania jest bardzo szybki, nawet przy założeniu gotowania dla większej liczby osób.
enlikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 11 % 2 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

pierwszą rzeczą jest przygotowanie niezbędnych produktów, a mianowicie:

- obierz czosnek z łuski, a następnie drobno posiekaj nożem,

- kolendrę (lub inne zioła, np. bazylię, oregano, tymianek lub rozmaryn) myjemy, suszymy papierowymi serwetkami i drobno siekamy,

- myjemy cytrynę, wycieramy ręcznikiem, a następnie kroimy w kółka (w sumie potrzeba ośmiu),

- moje steki rybne są również suszone ręcznikami papierowymi,

- spłucz brokuły i kalafior pod bieżącą wodą, obierz, odetnij łodygi, podziel kwiatostany na mniejsze, tak aby było "na jeden kęs".

gotowe-czas przejść bezpośrednio do przygotowania tego pysznego i pięknego Dania... Zrobimy to:

1. Rozłóż masło na małej patelni, umieść patelnię na wolnym ogniu. Do masła dodajemy posiekany czosnek i posiekaną kolendrę, mieszamy, czekamy, aż masło całkowicie się rozpuści. Następnie trzymamy go w ogniu przez kolejne pół minuty. W tym czasie olej powinien być nasycony aromatem czosnku i pachnącej trawy.

2. Oderwij 8 kawałków folii o długości około 30 cm od rolki, złóż każdy arkusz 2 razy, aby folia była podwójna. W sumie potrzebujesz 4 zestawów folii-na każdy stek 2 części. Wlej pachnący olej na cztery podwójne liście pośrodku (połowę zostawiamy na później), lekko go rozmazujemy, a na każdym natłuszczonym arkuszu rozprowadzamy dwa kółka cytryny. Steki kładziemy na plasterkach cytryny, a następnie równomiernie rozprowadzamy różyczki brokułów i kalafiora między czterema arkuszami. Na wierzchu ryby i warzywa polej resztkami aromatyzowanego oleju. Posyp solą i czarnym pieprzem, a następnie połóż cztery niesmarowane podwójne arkusze folii na wierzchu i ostrożnie przymocuj, łącząc folię ze wszystkich stron. Powinieneś zrobić cztery koperty foliowe z pysznym nadzieniem w środku.

3. Połóż owiniętą w folię rybę z warzywami na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec ryby przez 10-12 minut. W tym czasie ryba powinna się ugotować, a warzywa stają się miękkie.

4. Wyjmij rybę z piekarnika i natychmiast podawaj, gdy jest gorąca. Gotowe danie uzupełniamy plasterkami cytryny (opcjonalnie).

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Stek z sum - 98   kcal/100g

Podobne przepisy