ciasto opałowe pod śniegiem bez jajek

bardzo smaczne i słodkie ciasto wiśniowe. Łatwy w przygotowaniu! Próbować)
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 23 % 14 g
węglowodany 69 % 42 g
300 kcal
IG: 29 / 2 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj mąkę, margarynę, śmietanę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść ciasto. Wstaw do lodówki na 40-60 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po lodówce podziel na 15 identycznych kawałków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugniataj każdy kawałek w podłużną tortillę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż wiśnie w rzędzie na tortilli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawiń wiśnie w rurkę z ciasta i zszyj krawędzie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyrównaj szew w rurce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    15 rur piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości przez 30-35 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe tuby mogą ostygnąć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W międzyczasie ubij śmietanę w gęstą, puszystą masę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj cukier waniliowy i cukier puder.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ubij wszystko w puszysty krem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż pierwszą warstwę pięciu schłodzonych & 039; drewna opałowego & 039;.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Obficie namaść&039; śniegiem & 039;.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połóż kolejną warstwę 4 rurek, a także posmaruj kremem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie trzy rurki i krem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dwie rurki, krem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    I ostatni &039;kłoda & 039; na wierzchu równie dobrze posmaruj kremem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Posyp ciasto posypką do ciasta. Włóż ciasto do lodówki na kilka godzin. Gdy stoi i jest dobrze nasycony kremem, możesz podać to pyszne oryginalne ciasto do herbaty! Miłego picia herbaty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g

Podobne przepisy