konserwy rybne na zimę

Zachwyć bliskich takim domowym przygotowaniem! Przepis na domowe konserwy rybne.
kiev73Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 85 g
węglowodany 0 % 0 g
747 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

świeże ryby są czyszczone i krojone na kawałki, nakładane na słoiki, sól , przyprawy-do smaku.

klasycznie-liść laurowy i groszek

wlewa się olejem 1,5-2 cm poniżej szyjki słoika, zakopuje pokrywką-twist-off lub euro-Cap.

ładujemy słoiki do autoklawu, wlewamy wodę roboczą na dno autoklawu-najlepiej bez soli, aby słoiki były bez płytki nazębnej, zamykamy i podgrzewamy do 120 stopni.

po 40 minutach wyłączamy, a gdy ciśnienie się wyrównuje, otwieramy i wyjmujemy gotowe konserwy rybne.

bardzo smaczne i wygodne do przechowywania gotowych domowych konserw rybnych.

ryby lepiej kupować jesienią - są grubsze, a ceny najniższe, ryby w zimnych porach dłużej zachowują świeżość.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy