tartaletki z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj warzywa, osusz.
2. Posiekaj koperek, natkę pietruszki i szczypiorek, wymieszaj je w misce.
3. Czosnek obrać i drobno posiekać, dodać do ziół, wymieszać.
4. Umieść twaróg i śmietanę na pozostałych składnikach.
5. Dodaj przyprawy. Wszystko musi być dokładnie wymieszane. Możesz użyć blendera - wtedy masa twarogowa okaże się bardzo delikatna. Wolę tego nie robić, ponieważ lubię kawałki zieleni w twarogu.
6. Napełnij tartaletki masą twarogową, udekoruj wierzch według własnego uznania-gałązkami zieleni, kawałkami warzyw.
tartaletki są gotowe i można je podawać na pięknym naczyniu, które można dodatkowo ozdobić warzywami, ziołami, sałatą, a nawet kawałkami mięsa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g