kapusta pieczona na blasze do pieczenia z kawałkami fileta z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Pokrój mięso z kurczaka na dość duże kawałki.
Krok 3:
Kapustę myjemy i siekamy.
Krok 4:
Koperek do gotowania najlepiej wziąć suszony, nada naszemu daniu pikantny smak. Dodaj koperek do posiekanego kurczaka.
Krok 5:
Kurczaka należy również posolić według własnych upodobań.
Krok 6:
Następnie bierzemy formę odpowiednią do pieczenia..
Krok 7:
...umieszczamy tam nasze mięso z kurczaka i kapustę.
Krok 8:
Wlać mieszaninę szklanką wody i piec nasze danie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Gotowego kurczaka można podawać zarówno jako osobne danie, jak i do przystawek z ryżu, ziemniaków lub zbóż.
Krok 9:
Jak widać, przepis można zaklasyfikować jako niskokaloryczny ze względu na fakt, że nie używamy oleju do gotowania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g