kapusta pieczona na blasze do pieczenia z kawałkami fileta z kurczaka

szybkie i łatwe do przygotowania danie, a jednocześnie bardzo smaczne. Kapusta pieczona na blasze do pieczenia z kawałkami fileta z kurczaka to bardzo proste, a jednocześnie bardzo smaczne danie do piekarnika. Kurczak z kapustą przygotowany według tego przepisu okazuje się zaskakująco soczysty i delikatny, więc do gotowania można użyć nawet fileta z kurczaka.
olya1989Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 9 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 10 % 2 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso z kurczaka na dość duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kapustę myjemy i siekamy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Koperek do gotowania najlepiej wziąć suszony, nada naszemu daniu pikantny smak. Dodaj koperek do posiekanego kurczaka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kurczaka należy również posolić według własnych upodobań.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie bierzemy formę odpowiednią do pieczenia..

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    ...umieszczamy tam nasze mięso z kurczaka i kapustę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać mieszaninę szklanką wody i piec nasze danie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Gotowego kurczaka można podawać zarówno jako osobne danie, jak i do przystawek z ryżu, ziemniaków lub zbóż.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jak widać, przepis można zaklasyfikować jako niskokaloryczny ze względu na fakt, że nie używamy oleju do gotowania.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy