skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z indyka z pieczarkami, majonezem i serem? Przygotowujemy wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą.
Krok 2:
Aby wygodnie kroić mięso, weźmy bardzo ostry nóż. Pokrój pierś wzdłuż włókien na cienkie płytki. Ich grubość nie powinna przekraczać 7 mm-Jeśli okaże się jeszcze cieńsza, to świetnie. Lekko pokonaj każdy plasterek młotkiem kuchennym z obu stron, solą i pieprzem do smaku. Aby uniknąć rozprysków, przykryj pierś folią spożywczą. Używamy całego mięsa.
Krok 3:
Teraz przygotowujemy nadzienie. Umyj pieczarki, pokrój w kostkę i usmaż na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Ogień jest średni, nie zapomnij mieszać.
Krok 4:
Dodaj do grzybów ser starty na grubej tarce, obrany i posiekany czosnek oraz umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko to wymieszaj, sól i pieprz.
Krok 5:
Posmaruj każdy plasterek indyka cienką warstwą majonezu.
Krok 6:
Rozłóż łyżkę nadzienia.
Krok 7:
Przekręć kawałek mięsa w formie rolki i wbij krawędzie wykałaczką. Ponadto, aby naprawić, możesz po prostu związać obrabiany przedmiot nitką.
Krok 8:
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, rozłóż bułki i smaż je z obu stron, aż na średnim ogniu pojawi się złoty kolor.
Krok 9:
Następnie zmniejsz ogień, wlej bulion, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez dziesięć minut.
Krok 10:
To wszystko, teraz wiesz, jak zrobić nadziewane roladki z indyka. Zanotuj przepis i przygotuj to danie na wszelkie uroczystości rodzinne.
mięso z tego przepisu jest delikatne, z soczystym nadzieniem. Danie smakuje lepiej na gorąco. Można go łączyć z ryżem lub frytkami, a także dowolnymi innymi dodatkami według własnego uznania, które podczas serwowania można i należy polać pysznym sosem. Do takich bułek bardzo dobrze nadaje się zarówno sałatka warzywna, jak i po prostu świeże lub grillowane warzywa. Dobrze komponuje się również ze świeżymi ziołami, takimi jak ten. Danie wygląda apetycznie i smakuje nie mniej niż na widok. Jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g