Roladki z indyka z pieczarkami, majonezem i serem

bardzo smaczne i pożywne bułki na wyjątkowy lunch! Roladki z indyka z pieczarkami, majonezem i serem to bardzo smaczne i estetyczne jedzenie. Jeśli chcesz zorganizować romantyczną kolację, ten przepis kulinarny jest dla ciebie. Chociaż to danie można zjeść bez romansu, na każde wakacje.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
225 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z indyka z pieczarkami, majonezem i serem? Przygotowujemy wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby wygodnie kroić mięso, weźmy bardzo ostry nóż. Pokrój pierś wzdłuż włókien na cienkie płytki. Ich grubość nie powinna przekraczać 7 mm-Jeśli okaże się jeszcze cieńsza, to świetnie. Lekko pokonaj każdy plasterek młotkiem kuchennym z obu stron, solą i pieprzem do smaku. Aby uniknąć rozprysków, przykryj pierś folią spożywczą. Używamy całego mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz przygotowujemy nadzienie. Umyj pieczarki, pokrój w kostkę i usmaż na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Ogień jest średni, nie zapomnij mieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj do grzybów ser starty na grubej tarce, obrany i posiekany czosnek oraz umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko to wymieszaj, sól i pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj każdy plasterek indyka cienką warstwą majonezu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż łyżkę nadzienia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przekręć kawałek mięsa w formie rolki i wbij krawędzie wykałaczką. Ponadto, aby naprawić, możesz po prostu związać obrabiany przedmiot nitką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na głębokiej patelni rozgrzej olej, rozłóż bułki i smaż je z obu stron, aż na średnim ogniu pojawi się złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie zmniejsz ogień, wlej bulion, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez dziesięć minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    To wszystko, teraz wiesz, jak zrobić nadziewane roladki z indyka. Zanotuj przepis i przygotuj to danie na wszelkie uroczystości rodzinne.

mięso z tego przepisu jest delikatne, z soczystym nadzieniem. Danie smakuje lepiej na gorąco. Można go łączyć z ryżem lub frytkami, a także dowolnymi innymi dodatkami według własnego uznania, które podczas serwowania można i należy polać pysznym sosem. Do takich bułek bardzo dobrze nadaje się zarówno sałatka warzywna, jak i po prostu świeże lub grillowane warzywa. Dobrze komponuje się również ze świeżymi ziołami, takimi jak ten. Danie wygląda apetycznie i smakuje nie mniej niż na widok. Jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy