filet z kurczaka ze szpinakiem i serem

Kolacja, o której można powiedzieć - 5 minut przy kuchence i danie dla króla! Taki filet z kurczaka jest bogaty w smaki, aromaty i korzyści. A co?! Minimum tłuszczu, białka-zwinięte... I pyszne, gdzie bez tego! Zwróć uwagę na kurczaka ze szpinakiem i serem w piekarniku.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 77 % 20 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 4 % 1 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż fetę do miski. Możesz wziąć fetaxę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj szpinak do sera. Jeśli szpinak jest świeży, należy go blanszować i posiekać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieprz i dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na filecie wykonujemy 4 poprzeczne nacięcia ostrym nożem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij kawałki mieszanką szpinaku i sera.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś na blachę do pieczenia (w naczyniu do pieczenia).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Solim.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp grubo papryką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w piekarniku-20 minut i 200 stopni. Serwujemy, serwujemy. Pyszne ze świeżymi warzywami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy