filet z kurczaka ze szpinakiem i serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Włóż fetę do miski. Możesz wziąć fetaxę.
Krok 3:
Dodaj szpinak do sera. Jeśli szpinak jest świeży, należy go blanszować i posiekać.
Krok 4:
Pieprz i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Na filecie wykonujemy 4 poprzeczne nacięcia ostrym nożem.
Krok 6:
Wypełnij kawałki mieszanką szpinaku i sera.
Krok 7:
Przenieś na blachę do pieczenia (w naczyniu do pieczenia).
Krok 8:
Solim.
Krok 9:
Posyp grubo papryką.
Krok 10:
Piec w piekarniku-20 minut i 200 stopni. Serwujemy, serwujemy. Pyszne ze świeżymi warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g