Pizza z pikantną wędzoną kiełbasą i serem

danie łączy przyjemną pikantność i bogactwo. Pyszna domowa pizza z pikantną kiełbasą spodoba się mężczyznom. Jest to pizza z minimum składników, ale bardzo różni się smakiem od wielu innych.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 12 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 46 % 21 g
243 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki do przygotowania pizzy. Aby przygotować ciasto, możesz użyć swojego ulubionego przepisu. Sos pomidorowy można przygotować lub przygotować ze świeżych pomidorów. Przyprawy do sosu można wziąć według własnych upodobań.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, suche drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (125 ml) z łyżeczką cukru. Pozostaw na stole, aż utworzy się Czapka. Następnie wymieszaj przesianą mąkę, sól, cukier, oliwę z oliwek z przygotowanymi drożdżami. Zagnieść ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu na 30-40 minut, aż podwoi objętość.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W przypadku sosu pomidorowego pomidory w puszkach (jeśli są pokrojone, przetrzyj przez sito lub zmiel blenderem) wymieszaj z solą, cukrem i suchymi przyprawami. Dodaję zioła prowansalskie. Jeśli sos jest przygotowywany ze świeżych pomidorów, należy go gotować, aż płyn odparuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mozzarellę i kiełbasę wyjąć z opakowania, zdjąć folie. Zetrzyj ser na grubej tarce, pokrój pepperoni w cienkie plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Zagnieść ciasto i uformować w okrąg. Można to zrobić za pomocą wałka do ciasta lub rozciągnąć ciasto rękami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nałóż równomiernie sos pomidorowy na ciasto. Jeśli lubisz brzegi ciasta bez sosu w pizzy, sos należy nakładać nie osiągając 1,5-2 cm do krawędzi pizzy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na sos pomidorowy ułóż równomiernie startą mozzarellę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż pokrojoną kiełbasę równomiernie. Włóż pizzę do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. W tym czasie obserwuj stopień brązowienia samej pizzy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij gotową pizzę z piekarnika, odstaw na kilka minut i możesz pokroić na porcje i podać.

do tej pizzy używa się kiełbasy, która zawiera ostrą czerwoną paprykę. I w związku z tym sama pizza jest wyspiarska. Zrobiłam ciasto na pizzę grube i dzięki temu pizza była smaczna, harmonijna. Jeśli planujesz pizzę dla męskiej firmy, lepiej zrobić cienkie ciasto.
aby zrobić pizzę, możesz naprzemiennie układać warstwy z serem i kiełbasą, najpierw ułożyć kiełbasę, a następnie posypać serem. Można również użyć kilku rodzajów serów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy