skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Ryż napełnij wodą w stosunku ryżu do wody 1: 3 i umieść na kuchence
Krok 3:
Sól i gotuj przez 7-10 minut do połowy, a następnie spuść wodę i spłucz zimną wodą - aby ryż pozostał kruchy
Krok 4:
A do marynaty bierzemy musztardę i olej roślinny
Krok 5:
Dobrze wymieszaj, aby uzyskać jednorodną masę
Krok 6:
Dodaj zioła prowansalskie
Krok 7:
Przełóż ząbek czosnku przez prasę
Krok 8:
Solim
Krok 9:
Perchim
Krok 10:
Dobrze wymieszaj
Krok 11:
Pocieramy kurczaka powstałą mieszanką ze wszystkich stron na zewnątrz i wewnątrz i pozostawiamy na 1 godzinę
Krok 12:
Teraz wszystko jest gotowe do nadziewania
Krok 13:
Wypełnij otwór przygotowanym ryżem
Krok 14:
Zapinamy brzuch wykałaczkami lub szyjemy-jak wygodniej. Chcę powiedzieć, że mój brzuch rozproszył się podczas pieczenia, kiedy nigdy go nie zszyłem. Więc to zależy od Ciebie)
Krok 15:
Piecz kurczaka nadziewanego ryżem w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny (Czas liczyć na 1 kg kurczaka - 1 godzinę). Od czasu do czasu wyjmujemy kurczaka z piekarnika i podlewamy powstały tłuszcz, aby uzyskać złotą skórkę
Krok 16:
Po 2 godzinach mój kurczak jest gotowy. Gotowość sprawdzamy, przekłuwając najbardziej mięsistą część wykałaczką-jeśli sok jest przezroczysty, jest gotowy!
Krok 17:
Podawaj kurczaka z ryżem, który był w brzuchu i nasycony smakiem kurczaka, a także ziołami, sosem i świeżymi warzywami!
Krok 18:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g