skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego ciasta twarogowego.
Krok 2:
Rozbij trzy jaja kurze do dużej miski i wlej do niej ćwierć łyżeczki soli.
Krok 3:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do miski i ubij mikserem na puszystą białą pianę.
Krok 4:
Wlej sto dwadzieścia gramów stopionej margaryny do pieczenia lub masła do miski.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 6:
Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu i sto pięćdziesiąt gramów kwaśnej śmietany do głębokiej miski.
Krok 7:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 8:
Ugniataj blenderem wszystkie składniki w misce na gładką masę twarogową.
Krok 9:
Ugotowaną masę twarogową rozprowadzamy w częściach do miski z jajkiem i bardzo dobrze mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Krok 10:
Wlej sto sześćdziesiąt gramów przesianej mąki do głębokiej miski i dodaj jedną trzecią łyżeczki sody.
Krok 11:
Wlej dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski z mąką.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 13:
Wlej sto gramów płatków kokosowych do miski z mąką i wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 14:
Wlej wszystkie suche składniki do miski z płynną podstawą w częściach i rozłóż sześćdziesiąt gramów rodzynek bez pestek.
Krok 15:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto o wymaganej konsystencji.
Krok 16:
Ciasto rozprowadzamy w silikonowej formie nasmarowanej od wewnątrz niewielką ilością oleju roślinnego i rozprowadzamy równomierną warstwą, po czym odstawiamy na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 17:
Wkładamy formę do piekarnika, który został podgrzany do stu siedemdziesięciu pięciu stopni i pieczemy ciastko przez pięćdziesiąt minut, następnie zmniejszamy temperaturę piekarnika do stu i kontynuujemy proces pieczenia przez kolejne dziesięć do piętnastu minut.
Krok 18:
Po upływie czasu wyjmujemy formę z piekarnika i pozwalamy babeczce nieco ostygnąć, po czym kładziemy ją na talerzu.
Krok 19:
Posyp ciasto według własnego uznania cukrem pudrem.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis! Wykwintne, pachnące, przewiewne i niezrównanie pyszne ciasto twarogowe na śmietanie! To ciasto jest słusznie uważane za najdelikatniejsze i niezwykle bujne, ponieważ babeczka ze zwykłego twarogu na dobrej śmietanie zawsze okazuje się niezapomniana smaczna i zaskakująco aromatyczna! Teraz chcę zaoferować Ci niesamowite ciasto twarogowe i dać najlepszy, wielokrotnie sprawdzony przepis na jego przygotowanie. Jego właściwości smakowe budzą zachwyt i szczerą adorację, ponieważ takie ciasto twarogowe z rodzynkami pieczone w piekarniku jest idealne! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g