skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej bułki biszkoptowej na herbatę.
Krok 2:
Rozbij cztery jaja kurze do obszernej miski i wlej do niej sól do smaku.
Krok 3:
Ubij jajka mikserem na lekką pianę.
Krok 4:
Wlej pół łyżeczki cukru waniliowego i sto gramów cukru do miski.
Krok 5:
Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste.
Krok 6:
Wlej pięćdziesiąt gramów otrębów do odpowiedniego pojemnika, a następnie zmiel je blenderem.
Krok 7:
Wsyp posiekane otręby na części do miski z mieszanką jajeczną i wymieszaj wszystkie składniki szpatułką.
Krok 8:
W częściach przesiej sto pięćdziesiąt gramów mąki pszennej do miski.
Krok 9:
Dokładnie zagnieść ciasto o wymaganej konsystencji.
Krok 10:
Pokrywamy blachę do pieczenia pergaminem i rozprowadzamy przygotowane ciasto, które następnie wyrównujemy równomierną warstwą, po czym wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do stu dziewięćdziesięciu stopni na dwadzieścia pięć minut.
Krok 11:
Włóż trzysta gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów cukru.
Krok 12:
Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany do miski.
Krok 13:
Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem na gładką masę twarogową.
Krok 14:
Rozłóż jedną łyżkę gotowanej masy twarogowej w osobnej misce, aby dalej ozdobić bułkę.
Krok 15:
Pokrój sto gramów suszonych moreli w drobną kostkę, którą wcześniej namoczono w gorącej wodzie, a następnie włóż do miski z masą twarogową.
Krok 16:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 17:
Po dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy blachę do ciastek z piekarnika i dajemy jej trochę czasu na ostygnięcie.
Krok 18:
Odetnij twarde krawędzie rolki i odwróć ją.
Krok 19:
Na biszkopt nakładamy przygotowany krem z twarogu z suszonymi morelami, który następnie rozprowadzamy równą warstwą i odkładamy na godzinę.
Krok 20:
Po godzinie zwiń biszkopt w ciasną rolkę.
Krok 21:
Zawijamy rolkę w celofan i aby była nasycona kremem, wkładamy ją do lodówki na dwie do trzech godzin.
Krok 22:
Włóż jedną łyżkę kwaśnej śmietany do miski z masą twarogową, a następnie wlej jedną łyżkę mielonych pistacji i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 23:
Po upływie czasu wyjmujemy bułkę z lodówki i nakładamy przygotowany krem z miski na bułkę.
Krok 24:
Równomiernie rozprowadź krem na bułce.
Krok 25:
Udekoruj roladę truskawkami na wierzchu, a następnie posyp mielonymi pistacjami.
Krok 26:
Gotowaną bułkę wkładamy do lodówki na jedną do dwóch godzin.
Krok 27:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
dietetyczna bułka biszkoptowa z kremem twarogowym na deser do herbaty. Cóż, bardzo prosty przepis na domowe pieczenie w piekarniku, nawet na śniadanie, nawet na lunch! Prosta, przewiewna i niezapomniana pyszna bułka biszkoptowa z twarogiem! Ten domowy biszkopt przynosi ogromną przyjemność każdemu bez wyjątku! Taki przysmak zawiera krem twarogowy o wyrafinowanym i szlachetnym smaku. Przepis na taką bułkę jest niezwykle prosty i łatwy do powtórzenia. Stwórz wysokiej jakości biszkopt na ulubioną rodzinną bułkę. Tak Oryginalne i proste wypieki, jak biszkopt nieważki z wyrafinowanym kremem – idealny deser na wieczorną herbatę. Przepis na ten biszkopt, najdelikatniejszą bułkę zasługuje na to, abyś na pewno go ugotował! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Otręby - 165 kcal/100g