biszkopt z kremem twarogowym i suszonymi morelami

Oryginalne i proste wypieki dietetyczne! Świetny przepis na biszkopt z twarogiem i suszonymi morelami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 10 g
tłuszcze 17 % 8 g
węglowodany 62 % 29 g
213 kcal
IG: 21 / 3 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej bułki biszkoptowej na herbatę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij cztery jaja kurze do obszernej miski i wlej do niej sól do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka mikserem na lekką pianę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej pół łyżeczki cukru waniliowego i sto gramów cukru do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej pięćdziesiąt gramów otrębów do odpowiedniego pojemnika, a następnie zmiel je blenderem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wsyp posiekane otręby na części do miski z mieszanką jajeczną i wymieszaj wszystkie składniki szpatułką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W częściach przesiej sto pięćdziesiąt gramów mąki pszennej do miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dokładnie zagnieść ciasto o wymaganej konsystencji.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrywamy blachę do pieczenia pergaminem i rozprowadzamy przygotowane ciasto, które następnie wyrównujemy równomierną warstwą, po czym wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do stu dziewięćdziesięciu stopni na dwadzieścia pięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż trzysta gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów cukru.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany do miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem na gładką masę twarogową.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż jedną łyżkę gotowanej masy twarogowej w osobnej misce, aby dalej ozdobić bułkę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój sto gramów suszonych moreli w drobną kostkę, którą wcześniej namoczono w gorącej wodzie, a następnie włóż do miski z masą twarogową.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy blachę do ciastek z piekarnika i dajemy jej trochę czasu na ostygnięcie.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Odetnij twarde krawędzie rolki i odwróć ją.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Na biszkopt nakładamy przygotowany krem z twarogu z suszonymi morelami, który następnie rozprowadzamy równą warstwą i odkładamy na godzinę.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Po godzinie zwiń biszkopt w ciasną rolkę.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Zawijamy rolkę w celofan i aby była nasycona kremem, wkładamy ją do lodówki na dwie do trzech godzin.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Włóż jedną łyżkę kwaśnej śmietany do miski z masą twarogową, a następnie wlej jedną łyżkę mielonych pistacji i wymieszaj wszystkie składniki.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Po upływie czasu wyjmujemy bułkę z lodówki i nakładamy przygotowany krem z miski na bułkę.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Równomiernie rozprowadź krem na bułce.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Udekoruj roladę truskawkami na wierzchu, a następnie posyp mielonymi pistacjami.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gotowaną bułkę wkładamy do lodówki na jedną do dwóch godzin.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

dietetyczna bułka biszkoptowa z kremem twarogowym na deser do herbaty. Cóż, bardzo prosty przepis na domowe pieczenie w piekarniku, nawet na śniadanie, nawet na lunch! Prosta, przewiewna i niezapomniana pyszna bułka biszkoptowa z twarogiem! Ten domowy biszkopt przynosi ogromną przyjemność każdemu bez wyjątku! Taki przysmak zawiera krem twarogowy o wyrafinowanym i szlachetnym smaku. Przepis na taką bułkę jest niezwykle prosty i łatwy do powtórzenia. Stwórz wysokiej jakości biszkopt na ulubioną rodzinną bułkę. Tak Oryginalne i proste wypieki, jak biszkopt nieważki z wyrafinowanym kremem – idealny deser na wieczorną herbatę. Przepis na ten biszkopt, najdelikatniejszą bułkę zasługuje na to, abyś na pewno go ugotował! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Surowy orzech Kalifornijski - 629   kcal/100g
  • Pistacje - 638   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Otręby - 165   kcal/100g

Podobne przepisy