skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować gęstą zupę z żeberkami wieprzowymi? Przede wszystkim przygotuj mięso. Pokrój żeberka na porcje, aby pasowały do doniczek. Dokładnie opłucz mięso, aby nie pozostały małe pestki.
Krok 2:
Umieść 2-3 kawałki mięsa w każdym garnku. Sól do smaku, dodaj szczyptę ulubionych przypraw.
Krok 3:
Przygotuj resztę żywności. Na 5 doniczek użyłam 5 średnich ziemniaków, dwóch marchewek, jednej małej cebuli i szczypiorek.
Krok 4:
Obierz ziemniaki, marchewkę, cebulę i czosnek. Umyj warzywa w czystej wodzie.
Krok 5:
Pokrój marchewki w duże kostki, cebulę w małe kostki i przełóż czosnek przez prasę lub posiekaj nożem. Wizualnie podziel warzywa na pięć części i wyślij marchewkę, cebulę i czosnek do każdego garnka.
Krok 6:
Z fasolą w puszkach odcedź sok. Opłucz rośliny strączkowe w czystej zimnej wodzie. Do każdego garnka dodaj dwie łyżki fasoli.
Krok 7:
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę i dodaj do pozostałych składników w doniczkach.
Krok 8:
Napełnij mięso ziemniakami wrzącą wodą, aby żywność była całkowicie pokryta płynem.
Krok 9:
Nie warto wlewać garnka do góry, pamiętaj, że podczas gotowania płyn rozszerza się, więc zostaw trochę miejsca.
Krok 10:
Wyślij garnki do piekarnika, włącz tryb "góra-dół", ustaw temperaturę na 180-210 stopni i pozostaw na 1,5 godziny lub trochę dłużej(w zależności od piekarnika).
Krok 11:
Podawaj natychmiast z upałem z upałem! Do gęstej zupy podawaj świeże warzywa, drobno posiekane i ziele angielskie.
Pot food to wszechstronne danie, możesz dodać wszystko, co lubisz! Często robię połowę porcji z fasolą, a resztę garnków zostawiam tylko z warzywami.
w razie potrzeby dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, bakłażana i pomidory.
zupa gotowana w garnkach w piekarniku jest bardzo obfita i aromatyczna. Jeśli lubisz śmietanę w zupach, zaoferuj świeżą domową śmietanę do każdego garnka.
bardzo smaczne, spróbuj!
smacznego!
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
w przypadku tego przepisu nie ma znaczenia, z której części tuszy wybrać mięso, ponieważ podczas gotowania nadal będzie miękkie.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g