skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty
Krok 2:
Smażyć mięso mielone na oleju roślinnym przez 4-5 minut
Krok 3:
Podczas smażenia mięsa mielonego posiekaj cebulę
Krok 4:
Ugniatamy go łopatką, rozbijając grudki, sól, pieprz
Krok 5:
Przenieś na talerz
Krok 6:
Cebulę smażymy na tej samej patelni w płynie, który oddzielił się od mięsa mielonego
Krok 7:
Pokrój pomidora w kostkę i rozłóż na cebuli na patelni, smaż do miękkości
Krok 8:
Drobno posiekaj koperek
Krok 9:
Zmiel ząbek czosnku
Krok 10:
Do smażonej cebuli i pomidora rozprowadzamy czosnek z koperkiem, smażymy jeszcze przez minutę
Krok 11:
Teraz przygotowujemy sos & quot; a la beszamel & quot; - mieszamy mleko z mąką
Krok 12:
Wlej mieszaninę do rondla i zagotuj. Następnie wyłącz-sos zgęstnieje
Krok 13:
Trzy sery na grubej tarce
Krok 14:
Rozłóż część chleba pita na dnie wysmarowanej formy, połowę smażonego mięsa mielonego na wierzchu
Krok 15:
Posyp połową startego sera
Krok 16:
Przykryj kolejną częścią chleba pita, na wierzchu połowę smażonych warzyw
Krok 17:
Dalej-startym serem
Krok 18:
Ponownie naprzemiennie warstwy w tej samej kolejności. Liczba warstw zależy od wielkości formy - możesz uzyskać ich więcej lub mniej, w porządku, najważniejsze jest równomierne rozprowadzenie nadzienia
Krok 19:
Ostatnią warstwę przykryć chlebem pita, posmarować sosem, posypać serem. To wszystko - przygotowanie zajęło nie więcej niż 20-30 minut, piekarnik zrobi resztę. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut przed zrumienieniem
Krok 20:
Lasagne jest gotowa. Teraz potrzebuje 10 minut do ostygnięcia, wtedy łatwiej będzie ją pokroić
Krok 21:
Smacznego!
okazuje się bardzo smaczny i nie kłopotliwy-spróbuj, spodoba ci się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g