przyprawiony stek wołowy pieczony
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij stek (trochę), włóż do miski na wymiar, posyp solą i przyprawami, wetrzyj je w mięso. Pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
2. Pod koniec marynowania Rozgrzej piekarnik. Pożądana temperatura wynosi 220 stopni.
3. Smaż stek na gorącej patelni na oleju z obu stron przez kilka minut.
4. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, włóż do niego mięso.
5. Włóż formę do piekarnika, piecz steki przez 10 minut (do miękkości - czas zależy od grubości mięsa).
podawaj na gorąco, udekorowane ziołami i warzywami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g