Pizza bez drożdży na mleku z jajkiem

bardzo łatwa i pyszna pizza, którą wielu pokocha.
Krystyna MiliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 31 % 15 g
węglowodany 42 % 20 g
259 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek przygotujemy wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól i pieprz do jajka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko wymieszaj i dodaj mleko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ponownie ubij wszystko trzepaczką, aż będzie gładkie i dodaj przesianą mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagniatamy miękkie, elastyczne ciasto, które nie przykleja się do dłoni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 0,5 mm.Możesz rozwałkować bezpośrednio na formie, moja forma jest płaska, na tym rozwałkowuję na niej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj wierzch pastą pomidorową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kiełbasę kroimy w paski i rozprowadzamy na całej pizzy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pomidory kroimy w pierścienie i kostki, również równomiernie rozprowadzamy na całej pizzy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Zetrzyj ser na tarce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp pizzę serem i koperkiem i piecz przez kolejne dwie minuty. Natychmiast wyjmij pizzę z piekarnika i podawaj na gorąco. Pizza na cienkim cieście bez drożdży jest gotowa. Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g

Podobne przepisy