skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy od włożenia 2 pełnych łyżek miodu do rondla i 2 łyżeczek sody, podgrzania masy, wymieszania. Stopniowo dodajemy masło, cukier. Gotujemy jak ciasto, ciągle mieszając. Garnek powinien stać w łaźni wodnej! Następnie usuwamy go z pieca. Lekko ostudzić. Wbij jajka po jednym na raz i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Teraz przenosimy tę masę do pojemnika i dodajemy do niej 3-4 szklanki przesianej mąki.
Krok 4:
Zagniataj ciasto. Będzie przypominać ciepłą plastelinę
Krok 5:
I wkładamy go do lodówki na 20 minut, aby trochę stwardniał.
Krok 6:
Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy je na 6 części i ponownie wkładamy do lodówki na 10 minut.
Krok 7:
Następnie rozwałkuj każdy kawałek natychmiast na blasze do pieczenia pokrytej olejem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 7-10 minut. Więc upiecz wszystkie ciasta.
Krok 8:
Następnie przygotuj krem. Aby to zrobić, wymieszaj wszystkie składniki, ubij je
Krok 9:
I ustaw na wolnym ogniu i podgrzej, aż zgęstnieje. Następnie dodaj 150-200 gramów masła, ubij, a następnie schłodź. Krem jest gotowy.
Krok 10:
Posmaruj nimi wszystkie ciasta i ułóż je jeden na drugim.
Krok 11:
W nocy ciasto wkładamy do lodówki.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g