skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotuj torebki z ciastem. Aby to zrobić, odetnij rogi, a jeśli koperta jest zbyt duża, zmniejsz ją. Odbywa się to w celu uwolnienia powietrza, a podczas nakładania masy białkowej przeszła ona głęboko w torebkę i łatwo ją związać. Lepiej nie używać dysz, ponieważ masa białkowa szybko wysycha, a wysuszona mieszanina będzie trudna do usunięcia z dyszy.
Krok 2:
Teraz zajmijmy się gotowaniem fałszywych makaronów. Dodaj białka do pojemnika, a następnie dodaj kwas cytrynowy do tego samego pojemnika. Mikserem wymieszaj białka z kwasem dosłownie przez kilka sekund, tylko po to, aby kwas się rozproszył, a białko stało się bardziej jednorodne.
Krok 3:
Następnie w tym samym pojemniku dodaj cukier puder w kilku krokach, po przesianiu go przez sito (w 3-4 seriach). Kontynuuj mieszanie wszystkich składników za pomocą miksera. Najlepiej używać wysokiej jakości proszku, aby nie był "piaskiem", ale bardzo drobnym mieleniem.
Krok 4:
Następnie dodaj 1-2 krople aromatu waniliowego do powstałej masy i delikatnie ugniataj masę. Po ugniataniu w masie białkowo-cukrowej tworzą się pęcherzyki powietrza. Dlatego konieczne jest kilkukrotne stukanie pojemnikiem z zawartością, albo o stół (ale jest zbyt głośno i szkoda mebli), albo na przykład o kolano. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj lukier.
Krok 5:
Natychmiast pomaluj masę dowolnymi kolorami, które lubisz, po przeniesieniu jej do kilku pojemników i dodaniu określonego koloru do każdego pojemnika. Dodaj barwnik za pomocą szpikulca, a mianowicie najpierw zanurz szpikulec w barwniku, a następnie zanurz ten szpikulec w masie białkowo-cukrowej. Jeśli to konieczne, aby kolor był bardziej intensywny, możesz dodać jeszcze kilka kropli barwnika i ponownie wymieszać.
Krok 6:
Teraz przenieś gotową kolorową masę do torebek cukierniczych i mocno dokręć taśmą klejącą. Użyłem 4 kolorów.
Krok 7:
W torebkach odetnij większe rogi, aby wygodniej było wycisnąć masę. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i wyciśnij na nim kolorową masę z torebek, aby uzyskać małe kółka. umieść blachę do pieczenia w piekarniku w temperaturze 180°C i piecz, aż powstanie tylko górna skorupa, natychmiast wyjmij blachę z piekarnika. Pozostaw kolorowe kółka do ostygnięcia.
Krok 8:
Teraz weź jedno kółko i połóż na nim dżem jagodowy (malinowy lub z dzikimi jagodami) na środku, przykryj drugim kółkiem. W ten sposób Zbierz wszystkie fałszywe makaroniki.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie zakończyło się sukcesem, skorzystaj z przydatnych informacji w artykule o piekarnikach tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g