fałszywe macarons

jasny, słodki i bardzo piękny deser!!! Przygotuj dużą ilość herbaty lub gorzkiej kawy z wyprzedzeniem, ponieważ ten deser jest przeznaczony dla prawdziwych słodyczy. Szczególnie spodoba się dzieciom, nie tylko dlatego, że jest bardzo słodki, ale także dlatego, że jest bardzo kolorowy!
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 99 % 75 g
289 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek przygotuj torebki z ciastem. Aby to zrobić, odetnij rogi, a jeśli koperta jest zbyt duża, zmniejsz ją. Odbywa się to w celu uwolnienia powietrza, a podczas nakładania masy białkowej przeszła ona głęboko w torebkę i łatwo ją związać. Lepiej nie używać dysz, ponieważ masa białkowa szybko wysycha, a wysuszona mieszanina będzie trudna do usunięcia z dyszy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz zajmijmy się gotowaniem fałszywych makaronów. Dodaj białka do pojemnika, a następnie dodaj kwas cytrynowy do tego samego pojemnika. Mikserem wymieszaj białka z kwasem dosłownie przez kilka sekund, tylko po to, aby kwas się rozproszył, a białko stało się bardziej jednorodne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie w tym samym pojemniku dodaj cukier puder w kilku krokach, po przesianiu go przez sito (w 3-4 seriach). Kontynuuj mieszanie wszystkich składników za pomocą miksera. Najlepiej używać wysokiej jakości proszku, aby nie był "piaskiem", ale bardzo drobnym mieleniem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj 1-2 krople aromatu waniliowego do powstałej masy i delikatnie ugniataj masę. Po ugniataniu w masie białkowo-cukrowej tworzą się pęcherzyki powietrza. Dlatego konieczne jest kilkukrotne stukanie pojemnikiem z zawartością, albo o stół (ale jest zbyt głośno i szkoda mebli), albo na przykład o kolano. Jeszcze raz delikatnie wymieszaj lukier.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Natychmiast pomaluj masę dowolnymi kolorami, które lubisz, po przeniesieniu jej do kilku pojemników i dodaniu określonego koloru do każdego pojemnika. Dodaj barwnik za pomocą szpikulca, a mianowicie najpierw zanurz szpikulec w barwniku, a następnie zanurz ten szpikulec w masie białkowo-cukrowej. Jeśli to konieczne, aby kolor był bardziej intensywny, możesz dodać jeszcze kilka kropli barwnika i ponownie wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przenieś gotową kolorową masę do torebek cukierniczych i mocno dokręć taśmą klejącą. Użyłem 4 kolorów.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W torebkach odetnij większe rogi, aby wygodniej było wycisnąć masę. Połóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia i wyciśnij na nim kolorową masę z torebek, aby uzyskać małe kółka. umieść blachę do pieczenia w piekarniku w temperaturze 180°C i piecz, aż powstanie tylko górna skorupa, natychmiast wyjmij blachę z piekarnika. Pozostaw kolorowe kółka do ostygnięcia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz weź jedno kółko i połóż na nim dżem jagodowy (malinowy lub z dzikimi jagodami) na środku, przykryj drugim kółkiem. W ten sposób Zbierz wszystkie fałszywe makaroniki.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie zakończyło się sukcesem, skorzystaj z przydatnych informacji w artykule o piekarnikach tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy