skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziesz potrzebować: Każda pasca lub ciasto wielkanocne. W całości lub w kawałkach, świeże lub czerstwe-bez różnicy. Zmiękczone masło. Skrobia kukurydziana. Sól i wanilina. Cukier. Alkohol - do woli. Jajo. Mleko.
Krok 2:
Kroję ciasto na kawałki o grubości 1-1, 5 cm. Wysyłam do piekarnika do wyschnięcia. Sam reguluj temperaturę i czas, potrzebujesz krakersów.
Krok 3:
Do śmietany łącz jajka, cukier, sól, wanilinę, skrobię i dobrze wymieszaj. Następnie mleko w temperaturze pokojowej. Wszyscy przygotowują krem na różne sposoby. Ktoś wlewa gorące i wrzące mleko. To nie jest ważne! Rób tak, jak kiedyś. Jeśli nagle stało się tak, że masa poszła w płatki, przebij ją blenderem zanurzeniowym.
Krok 4:
Pozwalam lekko ostygnąć, dodaję alkohol i masło. Dobrze mieszam. Powinien uzyskać pyszny, jednorodny krem. Gdy ostygnie, stanie się grubszy. Zamykam w kontakcie i wkładam do lodówki, aż całkowicie ostygnie.
Krok 5:
Do tego czasu krakersy są gotowe. Suszyłem w 120 stopniach przez około godzinę. Pozwól mi całkowicie ostygnąć.
Krok 6:
Kruszę na okruchy.
Krok 7:
Połącz ze schłodzonym kremem. Dobrze mieszam.
Krok 8:
Taka masa powinna się udać. Miękkie, umiarkowanie wilgotne, stabilne, nie suche.
Krok 9:
Formuję ciasta po 55 g.każdy.
Krok 10:
Dostałem 13 sztuk.
Krok 11:
Do posypania użyję kakao i cukru pudru po 1 łyżce. l. Mieszam, w razie potrzeby możesz przesiać.
Krok 12:
Dobrze zwijam każdy kawałek.
Krok 13:
Dla piękna i smaku dekoruję orzechami włoskimi.
Krok 14:
Delikatne, miękkie, bardzo aromatyczne i smaczne. Jeśli nie wiesz, skąd pochodzą, nikt nie zgadnie, że to pasca. Umiarkowanie słodkie, z lekką nutą alkoholu. Możemy śmiało powiedzieć, że jest to pełne ciasto. Mam nadzieję, że przepis się spodoba i będzie przydatny. Bądź zdrowy!!! Miłego nastroju dla wszystkich!
jeśli nie wiesz, z czego to jest, nikt nie zgadnie, że to pasca. Jeśli masz resztki Paschy lub ciasta wielkanocnego, wysusz je w piekarniku, ugotuj śmietanę, a otrzymasz wspaniałe ciasta. A jeśli dodasz pokruszone orzechy i alkohol - ogólnie odlecisz! Dołącz do nas!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Alkohol - 83 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g