galaretka z kapustą i pieczarkami na kwaśnej śmietanie

Specjalne szybkie pieczenie, które jest bardzo proste w przygotowaniu! Wspaniały przepis na przygotowanie ciasta ze wspaniałym obfitym nadzieniem w domu, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 45 % 13 g
węglowodany 38 % 11 g
177 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasto z galaretką, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów drobno posiekanych pieczarek na suchej patelni i smaż na średnim ogniu kuchenki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów dość drobno posiekanej kapusty na głębokiej patelni i włącz piec na średnim ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól do smaku na patelnię z kapustą i wlej pięćdziesiąt mililitrów wody.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj patelnię pokrywką i blanszuj kapustę na kuchence.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj dość drobno jedną główkę cebuli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj jedną łyżkę soku z cytryny i posiekaną cebulę na patelnię z grzybami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię z grzybami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku na patelnię z grzybami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i wyłącz kuchenkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj jedną trzecią łyżeczki aromatycznej przyprawy chmielu-suneli na patelnię z kapustą i wymieszaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż smażone grzyby na głębokiej patelni z kapustą.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj patelnię pokrywką i gotuj kapustę z grzybami przez około siedem minut na małym ogniu kuchenki.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozbij cztery jaja kurze do obszernej miski.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej trochę soli do miski z jajkami do smaku.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dobrze ubij jajka w misce z dodatkiem soli mikserem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej dwieście gramów mąki do głębokiej miski i dodaj do niej dziesięć gramów proszku do pieczenia.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dobrze wymieszaj mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Wlej mąkę do miski z ubitymi jajkami kurzymi.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Mieszając mikserem wszystkie składniki razem, zagniataj ciasto.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Włóż dwieście gramów kwaśnej śmietany do miski.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Dodaj dwieście gramów majonezu do miski.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i odstaw ciasto na piętnaście do dwudziestu minut.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Rozłóż połowę przygotowanego ciasta na blasze do pieczenia i wyrównaj równomierną warstwą szpatułką.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Rozłóż przygotowane nadzienie na cieście i rozprowadź równomiernie.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Wypełnij nadzienie pozostałym ciastem.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Wyrównaj ciasto równomierną warstwą szpatułką i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu stopni na czterdzieści minut.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Po upływie czasu wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i kroimy ciasto na porcje.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Połóż pokrojone kawałki ciasta na talerzach i podawaj.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

niesłodzone wypieki na herbatę w pośpiechu, ulubione ciasto z galaretką z kapustą na kwaśnej śmietanie! Budżetowe wypieki na herbatę-ratunek! Ciasto przygotowuje się na śmietanie i majonezie z nadzieniem kapustnym, piecze w piekarniku i okazuje się niesamowicie smaczne! Niezrównany, prosty i Dostępny dla każdego przysmak! Kiedy musisz ugotować coś smacznego i bardzo szybko dla swojej rodziny, ten przepis zapewnia niezastąpioną usługę. Takie galaretowate ciasto jest chętnie spożywane bez pozostałości, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zawsze okazuje się soczysty, przewiewny, delikatny, pachnący i niesamowicie apetyczny. Gwarantuję - twoi bliscy pokochają go od pierwszego kęsa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy