skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne ciasto z galaretką, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów drobno posiekanych pieczarek na suchej patelni i smaż na średnim ogniu kuchenki.
Krok 3:
Rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów dość drobno posiekanej kapusty na głębokiej patelni i włącz piec na średnim ogniu.
Krok 4:
Dodaj sól do smaku na patelnię z kapustą i wlej pięćdziesiąt mililitrów wody.
Krok 5:
Przykryj patelnię pokrywką i blanszuj kapustę na kuchence.
Krok 6:
Posiekaj dość drobno jedną główkę cebuli.
Krok 7:
Dodaj jedną łyżkę soku z cytryny i posiekaną cebulę na patelnię z grzybami.
Krok 8:
Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 9:
Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię z grzybami.
Krok 10:
Dodaj sól i mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku na patelnię z grzybami.
Krok 11:
Wymieszaj wszystkie składniki na patelni i wyłącz kuchenkę.
Krok 12:
Dodaj jedną trzecią łyżeczki aromatycznej przyprawy chmielu-suneli na patelnię z kapustą i wymieszaj.
Krok 13:
Rozłóż smażone grzyby na głębokiej patelni z kapustą.
Krok 14:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 15:
Przykryj patelnię pokrywką i gotuj kapustę z grzybami przez około siedem minut na małym ogniu kuchenki.
Krok 16:
Rozbij cztery jaja kurze do obszernej miski.
Krok 17:
Wlej trochę soli do miski z jajkami do smaku.
Krok 18:
Dobrze ubij jajka w misce z dodatkiem soli mikserem.
Krok 19:
Wlej dwieście gramów mąki do głębokiej miski i dodaj do niej dziesięć gramów proszku do pieczenia.
Krok 20:
Dobrze wymieszaj mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.
Krok 21:
Wlej mąkę do miski z ubitymi jajkami kurzymi.
Krok 22:
Mieszając mikserem wszystkie składniki razem, zagniataj ciasto.
Krok 23:
Włóż dwieście gramów kwaśnej śmietany do miski.
Krok 24:
Dodaj dwieście gramów majonezu do miski.
Krok 25:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i odstaw ciasto na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 26:
Rozłóż połowę przygotowanego ciasta na blasze do pieczenia i wyrównaj równomierną warstwą szpatułką.
Krok 27:
Rozłóż przygotowane nadzienie na cieście i rozprowadź równomiernie.
Krok 28:
Wypełnij nadzienie pozostałym ciastem.
Krok 29:
Wyrównaj ciasto równomierną warstwą szpatułką i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu stopni na czterdzieści minut.
Krok 30:
Po upływie czasu wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i kroimy ciasto na porcje.
Krok 31:
Połóż pokrojone kawałki ciasta na talerzach i podawaj.
Krok 32:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
niesłodzone wypieki na herbatę w pośpiechu, ulubione ciasto z galaretką z kapustą na kwaśnej śmietanie! Budżetowe wypieki na herbatę-ratunek! Ciasto przygotowuje się na śmietanie i majonezie z nadzieniem kapustnym, piecze w piekarniku i okazuje się niesamowicie smaczne! Niezrównany, prosty i Dostępny dla każdego przysmak! Kiedy musisz ugotować coś smacznego i bardzo szybko dla swojej rodziny, ten przepis zapewnia niezastąpioną usługę. Takie galaretowate ciasto jest chętnie spożywane bez pozostałości, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zawsze okazuje się soczysty, przewiewny, delikatny, pachnący i niesamowicie apetyczny. Gwarantuję - twoi bliscy pokochają go od pierwszego kęsa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g