ciasto Myszki Minnie dla dziewczynki

fantazyjne pyszne ciasto na każdą imprezę dla dzieci. Święto dzieci zawsze chce być jasne i niezapomniane nie tylko dla gości, ale przede wszystkim dla urodzinowego chłopca. Dzieci uwielbiają oglądać bajki i zawsze chętnie otrzymają ciasto w postaci postaci z kreskówek.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 29 % 14 g
węglowodany 63 % 30 g
267 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić biszkopt, ubij jajka z cukrem przez kilka minut. Podczas procesu ubijania zwiększą swoją objętość i staną się bardzo bujne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Osobno zagotuj masło z mlekiem. Przesiej mąkę z sodą i wanilią przez sito. Na przemian mieszaj mąkę i mleko z ubitymi jajkami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowe ciasto powinno pozostać puszyste i przewiewne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlać gotowe ciasto na trzy blachy do pieczenia wyłożone papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Schłodzić gotowe herbatniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby przygotować nadzienie, obierz pomarańcze i pokrój miąższ na kawałki. Dodaj do nich cukier i skrobię i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przy ciągłym mieszaniu doprowadzić masę do wrzenia. Po podgrzaniu nadzienie stanie się gęste. Schłodzić gotowe nadzienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wytnij kontury Myszki Miki ze schłodzonych ciastek biszkoptowych.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W przypadku kremu ubij śmietanę o zawartości tłuszczu od 33% wraz z cukrem pudrem. Krem powinien być stabilny i przewiewny.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Możesz użyć soku pomarańczowego do namoczenia biszkoptu. Namocz ciastka biszkoptowe i posmaruj je kremem. Rozłóż pomarańczowe nadzienie na śmietanie, równomiernie rozprowadzając je na całej powierzchni. Ale nie sięgaj po brzegi, aby nadzienie nie wyciekło podczas montażu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Więc złóż całe ciasto. Pokryj wierzch i boki ciasta kremem i włóż do lodówki na kilka godzin w celu impregnacji i zestalenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do dekoracji rozpuść czekoladę z odrobiną śmietany. Ostudzić. Narysuj wszystkie kontury czekoladą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Do dekoracji zewnętrznej przygotuj krem z ciężkiej śmietany i cukru pudru. Ubij je razem, aż będą stabilne. Pokoloruj krem kawałek po kawałku barwnikami w wymaganych kolorach i udekoruj ciasto na całej powierzchni. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej godzinę, aby Dekoracja trochę się zestaliła. Miłego picia herbaty!

do nadzienia zamiast pomarańczy można użyć dowolnego innego owocu lub jagody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy