skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić biszkopt, przygotuj miskę do przygotowania ciasta. Powinien być suchy i beztłuszczowy, w przeciwnym razie jajka nie zostaną ubite. Rozbij w nim jajka i zacznij je ubijać. Stopniowo dodawaj cukier do jajek. Ubij wszystko razem, aż będzie puszysta, Puszysta.
Krok 2:
Przesiej mąkę przez sito, aby nasycić ją tlenem. Wymieszaj mąkę, wanilinę i proszek do pieczenia z masą jajeczną. Wymieszaj trzepaczką, bardzo delikatnie, aby ciasto było puszyste.
Krok 3:
Wyłóż blachy do pieczenia papierem do ciasta. Wlać gotowe ciasto na trzy blachy do pieczenia. Rozmiar blach do pieczenia jest średnio taki sam we wszystkich piekarnikach domowych. Piec każdy biszkopt w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Krok 4:
Gotowe herbatniki będą miały apetyczny złoty kolor. Schłodzić je do temperatury pokojowej.
Krok 5:
Z herbatników musisz wyciąć całą maszynę, kawałek po kawałku. Podstawa samochodu będzie taka, prawie owalna. Zrób trzy takie warstwy.
Krok 6:
Następnie wytnij więcej szczegółów, aby uzyskać taką maszynę w postaci biszkoptu. Wszystkie biszkopty nasączyć dowolnym syropem lub wodą.
Krok 7:
Aby zrobić krem, ubij gęstą śmietanę z cukrem pudrem do puszystej śmietany. Zawartość tłuszczu w śmietanie powinna wynosić co najmniej 33%, w przeciwnym razie nie pękną i pozostaną płynne.
Krok 8:
Ułóż wszystkie ciasta kremem maślanym i złóż maszynę. Po bokach pokryj go również kremem. Włóż samochód do lodówki na kilka godzin, lepiej na noc, aby herbatniki były dobrze nasycone, a krem zestalił się.
Krok 9:
Do dekoracji rozpuść czekoladę z 50 gramami śmietany. Ostudzić. Za pomocą ołówka do ciasta lub torby wykonaj czekoladowe kontury części maszyny.
Krok 10:
Aby uzyskać wygląd zewnętrzny, ubij śmietanę z cukrem pudrem. Użyj barwników spożywczych, aby zabarwić krem na wymagane kolory. Z worka do szprycowania rozprowadź krem na całej powierzchni maszyny. Pozostaw dekorację na chwilę w lodówce. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g