fantazyjna pizza z serem i kiełbasą. Baaardzo się przygotowuje

najbardziej bujne ciasto, proste nadzienie i bardzo proste w przygotowaniu. Ta niezwykła Pizza flatbread będzie twoim charakterystycznym przepisem! Samo danie przygotowuje się w ciągu 15 minut, do proofingu w ciągu 30 minut.Widok jest bardzo piękny w naszej pizzy, nie wstydź się podawać go na świątecznym stole. Dzieci pokochają ten przepis.
NuriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 12 g
tłuszcze 20 % 12 g
węglowodany 59 % 35 g
296 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

1. Wymieszaj suche składniki w misce (sól, drożdże, cukier)

2. Dodaj jajko i ubijaj przez około 1 minutę

3. Podgrzej mleko do 40 * C i dodaj do masy (jeśli nie masz specjalnych urządzeń, prosta wskazówka: nieco cieplejsza niż temperatura ciała )

4. Przesiej mąkę i zagniataj ciasto. Będzie trochę przyklejony do rąk. Nie należy się tego bać, ponieważ dodanie oleju usunie ten efekt

5. Dodaj części oleju i dalej ugniataj ciasto. Im mocniej ugniatasz, tym bardziej puszyste jest ciasto )))

6. Tworzymy okrąg ciasta, dodajemy nadzienie. Pozostaw trochę nadzienia do dekoracji. Następnie ściskamy krawędzie i robimy piłkę. W ten sposób wypełnienie znajdzie się wewnątrz piłki

7.Rozwijamy naszą piłkę w okrąg o grubości 0,5-1 cm, możesz być nieco grubszy, najważniejsze jest, aby nadzienie nie wychodziło zbyt mocno. Powinien pozostać pod ciastem, więc tortilla wygląda estetycznie

8. Na środku umieszczamy szklankę i kroimy ciasto jak pizzę, pozostawiając środek nietknięty. W rezultacie ciasto do pizzy nabiera wyglądu kwiatu z płatkami. Na filmie oczywiście będzie wyraźniej))

9. Teraz weź te płatki 2 i przekręć je w przeciwnych kierunkach.
następnie na tym etapie możesz nasmarować powierzchnię żółtkiem. Więc ciasto będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie

9. Na środku i na wierzchu pizzy rozprowadzamy pozostałe nadzienie

10 usuwamy do proofingu 30-40 min

11. Piec 20 min w 200 * C

P. S: Jeśli nie zostawisz ciasta na pizzy do proofingu, okaże się jak w klasycznej wersji pizzy. Dodaj sos i możesz wysłać go do pieczenia.
dla mnie ten przepis jest również nowy, ale! Jego główną wartością jest to, że ciasto na ciasto okazuje się nierealistycznie przewiewne, delikatne. Dlatego używam go do każdego wypieku: słodkiego, pikantnego. Upiekłam bułki przy użyciu tego przepisu i były to najbardziej miękkie i porowate bułeczki w moim kulinarnym życiu))

więc spróbuj, gotuj i ciesz się apetytem wszystkich )))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Suszone mięso - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy