udka z kurczaka w cieście francuskim bez drożdży

niezwykłe i oryginalne danie z udka z kurczaka. Udka z kurczaka w cieście francuskim to oryginalne danie do serwowania zarówno na świątecznym stole, jak i na przytulną domową ucztę. Przygotowują się szybko i prosto, bardzo lubią gości.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 38 % 15 g
węglowodany 26 % 10 g
231 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Nogi kurczaka umyć i osuszyć. Dopraw solą i czarnym pieprzem i pozostaw na 20 minut. Opcjonalnie możesz użyć swoich ulubionych przypraw-przyprawy do kurczaka, papryki itp. - cokolwiek kochasz. Ser pokroić w małe prostokąty, odłączyć skórkę od fileta i włożyć płytkę sera do kieszeni. Rozmrozić ciasto francuskie i rozwałkować wałkiem do grubości 0,5 cm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto pokroić w paski o szerokości 1 cm i owinąć udka kurczaka ciastem, zaczynając od szerokiej strony.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym. Umieść podudzia na blasze do pieczenia. Rozbij jajka i ostrożnie oddziel żółtka od białek. Potrzebujemy tylko żółtek, z białek można zrobić omlet lub użyć do przygotowania innego dania. Aby uzyskać piękną złotą skórkę, nałóż warstwę wymieszanych żółtek na ciasto pędzlem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyślij udka z kurczaka w cieście francuskim do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Przenieś gotowe Nogi na talerz, udekoruj według uznania i podawaj. Udka z kurczaka w cieście francuskim są gotowe! Smacznego!

dania z kurczaka zyskują coraz większą popularność, wiele gospodyń domowych interesuje się pysznymi, niedrogimi, interesującymi i niedrogimi przepisami. Sama uwielbiam kurczaka ze względu na różnorodność smaku - pierś jest bardziej sucha, ale dietetyczna, uda są bardzo smaczne, ale tłuste, każda część kurczaka jest interesująca i smaczna na swój sposób. Dziś chcę zaoferować Ci moim zdaniem oryginalny i ciekawy przepis na gotowanie udek z kurczaka w cieście francuskim. Danie okazuje się bardzo smaczne i niezwykłe, ciasto jest nasączone sokiem z kurczaka i staje się miękkie i delikatne. Po wypróbowaniu tego przepisu zacząłem go często gotować, podobał mi się również mój domowy, docenili go przyjaciele, którzy przyszli odwiedzić. Jest dobry zarówno do zwykłej rozrywki, jak i na świąteczny stół. Mam nadzieję, że spodoba ci się również ten przepis.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal / 100g

Podobne przepisy