skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Nogi kurczaka umyć i osuszyć. Dopraw solą i czarnym pieprzem i pozostaw na 20 minut. Opcjonalnie możesz użyć swoich ulubionych przypraw-przyprawy do kurczaka, papryki itp. - cokolwiek kochasz. Ser pokroić w małe prostokąty, odłączyć skórkę od fileta i włożyć płytkę sera do kieszeni. Rozmrozić ciasto francuskie i rozwałkować wałkiem do grubości 0,5 cm.
Krok 2:
Ciasto pokroić w paski o szerokości 1 cm i owinąć udka kurczaka ciastem, zaczynając od szerokiej strony.
Krok 3:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym. Umieść podudzia na blasze do pieczenia. Rozbij jajka i ostrożnie oddziel żółtka od białek. Potrzebujemy tylko żółtek, z białek można zrobić omlet lub użyć do przygotowania innego dania. Aby uzyskać piękną złotą skórkę, nałóż warstwę wymieszanych żółtek na ciasto pędzlem.
Krok 4:
Wyślij udka z kurczaka w cieście francuskim do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Przenieś gotowe Nogi na talerz, udekoruj według uznania i podawaj. Udka z kurczaka w cieście francuskim są gotowe! Smacznego!
dania z kurczaka zyskują coraz większą popularność, wiele gospodyń domowych interesuje się pysznymi, niedrogimi, interesującymi i niedrogimi przepisami. Sama uwielbiam kurczaka ze względu na różnorodność smaku - pierś jest bardziej sucha, ale dietetyczna, uda są bardzo smaczne, ale tłuste, każda część kurczaka jest interesująca i smaczna na swój sposób. Dziś chcę zaoferować Ci moim zdaniem oryginalny i ciekawy przepis na gotowanie udek z kurczaka w cieście francuskim. Danie okazuje się bardzo smaczne i niezwykłe, ciasto jest nasączone sokiem z kurczaka i staje się miękkie i delikatne. Po wypróbowaniu tego przepisu zacząłem go często gotować, podobał mi się również mój domowy, docenili go przyjaciele, którzy przyszli odwiedzić. Jest dobry zarówno do zwykłej rozrywki, jak i na świąteczny stół. Mam nadzieję, że spodoba ci się również ten przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal / 100g