koperty francuskie z twardym serem

Idealny na herbatę, przekąskę w ciągu dnia lub lunch w pracy! Francuskie bułeczki z nadzieniem serowym to bardzo prosta opcja na poczęstunek, gdy jest mało czasu, a Goście muszą być czymś zaskoczeni. Wspaniały smak i reprezentacyjny wygląd to główne cechy tego prostego pieczenia.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 12 g
tłuszcze 43 % 26 g
węglowodany 38 % 23 g
379 kcal
IG: 0 / 96 / 4

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

gotowe ciasto francuskie jest doskonałym pomocnikiem dla każdej gospodyni domowej. Wkładając jedno opakowanie do lodówki, możesz mieć pewność, że nawet najbardziej nieoczekiwani goście nie pozostaną bez poczęstunku. Takie ciasto szybko się rozmraża, łatwo się rozwałkuje, doskonale zachowuje swój kształt w gotowym naczyniu. Możesz go używać zarówno do słonych, jak i słodkich wypieków, dziś przygotujemy koperty z serem. Nie są tak wiążące jak słodki deser, ale nie należą do potraw tak ciężkich jak wypieki mięsne.

rozłóż rozmrożone ciasto francuskie na stole, który najpierw musisz posypać mąką, aby się nie przykleił. Rozwałkuj warstwę ciasta w prostokąt o grubości 2-3 mm.nie warto próbować zbyt mocno i uczynić go prawie przezroczystym, podczas gotowania może się rozerwać. Zbyt grube ciasto też nie jest konieczne, ilość ciasta i nadzienia powinna być proporcjonalna. Rozwałkowaną warstwę ciasta kroimy w prostokąty o przybliżonym rozmiarze 7x12 cm.

bierzemy dowolny ser. Klasyczne połączenie sugeruje jego słonawy smak, ale wszystko zależy od osobistych preferencji. Zetrzyj ser na grubej tarce.

w rozłóż dwie łyżeczki startego sera na połowie każdego prostokąta. Zamykamy nadzienie drugą połową ciasta i lekko dociskamy, aby się połączyły, a koperty nie rozpadły się podczas pieczenia. Możesz ozdobić krawędź kopert, naciskając ją widelcem.

blachę do pieczenia, na której będziemy piec koperty z serem, przykryć naoliwionym papierem do pieczenia. Jeśli jest mata silikonowa, użyj jej, to na pewno nic się nie przyklei.

rozłóż koperty na blasze do pieczenia, aby się nie dotykały. W tym procesie będą się powiększać i mogą się sklejać, zakłócając reprezentacyjny wygląd. Ubij jajko widelcem, aż będzie gładkie i posmaruj nim powierzchnię każdej koperty.

piec w 180 stopniach przez 15 minut na złoty kolor. Gdy tylko koperty wyglądają na gotowe na zewnątrz, wyjmujemy je i podajemy na gorąco, podczas gdy ser w środku jest stopiony i dobrze się rozciąga.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g

Podobne przepisy