skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Twaróg mieszam z cukrem i cynamonem oraz żółtkiem. Wszystko dobrze mieszam. Jeśli są ziarna, możesz przebić blenderem. Oto taka piękna, jednorodna masa, którą mam. Odkładam na bok. W międzyczasie zajmę się jabłkami.
Krok 2:
W jabłkach odcinam górę
Krok 3:
I za pomocą łyżki usuwam sercewinę.
Krok 4:
Mam takie puste miejsca.
Krok 5:
Napełnij jabłka twarogiem. Dla wygody przelałem masę twarogową do torby cukierniczej.
Krok 6:
I wysyłam do nagrzanego piekarnika do 160-165 stopni na 15 minut. Ale lepiej skup się na piekarniku i lekkiej złotej skórce.
Krok 7:
W międzyczasie jabłka w piekarniku ugotuję bezę (bezę). Zawsze ubijam białka bezy w szklanym lub metalowym naczyniu. Ponieważ plastik ma właściwości wchłaniania tłuszczu, a to jest pierwszy wróg bezy. W suchej i czystej misce ubij białko szczyptą soli na miękką pianę.
Krok 8:
A następnie stopniowo wprowadzam cukier. Oto taka błyszcząca, stabilna beza.
Krok 9:
Przenoszę go dla wygody do worka do szprycowania. A po lekkim upieczeniu jabłek sadzę bezę.
Krok 10:
I ponownie wysyłam do piekarnika, ale już rozgrzanego do 120 stopni i skupię się na suchej i chrupiącej skórce.
Krok 11:
Zajęło mi to 30 minut.
Krok 12:
Pozwalam ostygnąć i w razie potrzeby posypuję cukrem pudrem lub kakao.
Krok 13:
I możesz wezwać wszystkich do stołu. Jabłka są bardzo pachnące, soczyste, umiarkowanie słodkie. Naprawdę mam nadzieję, że ci się spodoba! Dołącz do nas!! Smacznego!!!
przepis jest bardzo prosty, szybki, a co najważniejsze - pyszny!!!
jabłka są bardzo pyszne!!! Są soczyste, umiarkowanie słodkie, z twarogiem i pachnącym cynamonem, a na wierzchu chrupiąca beza. Wydaje się to proste, ale ten deser można bezpiecznie nazwać ciastem.
a następnego dnia na śniadanie takie jabłka będą wspaniałym dodatkiem do filiżanki aromatycznej kawy. Mam nadzieję, że przepis Ci się podobał i będzie przydatny.
smacznego!
Dołącz do nas!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g