pieczone jabłka z twarogiem, cynamonem pod chrupiącą skórką

Szybki, prosty, smaczny, oryginalny, z niespodzianką. Jabłka według tego przepisu są soczyste, umiarkowanie słodkie, z twarogiem i pachnącym cynamonem, a na wierzchu chrupiąca beza. Ten deser można bezpiecznie nazwać ciastem.
Słodkie życieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 72 % 18 g
114 kcal
IG: 35 / 0 / 65

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Twaróg mieszam z cukrem i cynamonem oraz żółtkiem. Wszystko dobrze mieszam. Jeśli są ziarna, możesz przebić blenderem. Oto taka piękna, jednorodna masa, którą mam. Odkładam na bok. W międzyczasie zajmę się jabłkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W jabłkach odcinam górę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I za pomocą łyżki usuwam sercewinę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mam takie puste miejsca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij jabłka twarogiem. Dla wygody przelałem masę twarogową do torby cukierniczej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I wysyłam do nagrzanego piekarnika do 160-165 stopni na 15 minut. Ale lepiej skup się na piekarniku i lekkiej złotej skórce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W międzyczasie jabłka w piekarniku ugotuję bezę (bezę). Zawsze ubijam białka bezy w szklanym lub metalowym naczyniu. Ponieważ plastik ma właściwości wchłaniania tłuszczu, a to jest pierwszy wróg bezy. W suchej i czystej misce ubij białko szczyptą soli na miękką pianę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A następnie stopniowo wprowadzam cukier. Oto taka błyszcząca, stabilna beza.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenoszę go dla wygody do worka do szprycowania. A po lekkim upieczeniu jabłek sadzę bezę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I ponownie wysyłam do piekarnika, ale już rozgrzanego do 120 stopni i skupię się na suchej i chrupiącej skórce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zajęło mi to 30 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pozwalam ostygnąć i w razie potrzeby posypuję cukrem pudrem lub kakao.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I możesz wezwać wszystkich do stołu. Jabłka są bardzo pachnące, soczyste, umiarkowanie słodkie. Naprawdę mam nadzieję, że ci się spodoba! Dołącz do nas!! Smacznego!!!

przepis jest bardzo prosty, szybki, a co najważniejsze - pyszny!!!
jabłka są bardzo pyszne!!! Są soczyste, umiarkowanie słodkie, z twarogiem i pachnącym cynamonem, a na wierzchu chrupiąca beza. Wydaje się to proste, ale ten deser można bezpiecznie nazwać ciastem.
a następnego dnia na śniadanie takie jabłka będą wspaniałym dodatkiem do filiżanki aromatycznej kawy. Mam nadzieję, że przepis Ci się podobał i będzie przydatny.
smacznego!
Dołącz do nas!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal / 100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy