Chude Ciastko Mojito

szybkie w przygotowaniu chude ciasto z dostępnych produktów. Pyszne, lekkie, umiarkowanie wilgotne ciasto Mojito jest przygotowywane z najprostszych i najtańszych produktów. Doskonały jako sezonowe letnie wypieki, odpowiedni dla osób poszczących i wegetarian.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 20 % 11 g
węglowodany 75 % 42 g
274 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i osusz liście mięty. Umieść liście mięty razem z cukrem w misce blendera i posiekaj. Jeśli chcesz zrobić tę babeczkę zimą, możesz dodać 3 łyżeczki suszonej mięty zamiast świeżej mięty, ale smak będzie zupełnie inny. Przenieś miętę cukrową do głębszej miski i dodaj olej roślinny, skórkę z całej limonki, sok z połowy limonki i szklankę wody gazowanej. Lepiej jest wziąć silnie gazowaną wodę do tego przepisu, a następnie podnieść ciastko

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie wymieszaj i zajmijmy się suchymi składnikami. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do osobnej miski. Łączymy suche i płynne składniki i mieszamy, ciasto powinno wyglądać jak naleśniki. Lekko posmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i wlej do niego ciasto. Wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Sprawdzamy gotowość ciasta zapałką lub wykałaczką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotową babeczkę pozostawić do ostygnięcia i przygotować lukier limonkowy. Aby to zrobić, dodaj porcjami sok z drugiej połowy limonki do cukru pudru i wymieszaj. Dodaj limonkę Nie całą na raz, kilka kropli, w przeciwnym razie glazura może stać się zbyt rzadka, czasami wystarczy sok nie z połowy, ale z czwartej części limonki. Dokładnie pocieramy łyżką, a gdy masa stanie się jednorodna, nieprzezroczysta i biała – glazura jest gotowa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nakładamy lukier Limonkowy na schłodzoną babeczkę i podajemy do stołu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Delikatna, aromatyczna babeczka Mojito jest gotowa! Smacznego!

tydzień temu Pościmy i latem kładę nacisk na przygotowywanie bezmięsnych sałatek, zup i napojów. Wyjątkiem nie jest pieczenie w ten sam sposób, ale pieczenie powinno być lekkie i przewiewne, nie obciążające żołądka. wcześniej PeKa Cupcake Schisandra, teraz, ze względu na wysokie plony w kraju mięty, postanowiła zmodernizować ten przepis. Zwracam uwagę na chude ciastko " Mojito2, naprawdę mam nadzieję, że ci się spodoba.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal / 100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy