skład / składniki
metoda gotowania
i najpierw przygotuj składniki.
1) kiełbaski należy pokroić na dwie części, najlepiej pokroić je w poprzek i usunąć na bok.
2) zetrzyj ser i usuń na bok.
3) jajko kurze, należy dobrze ubić z odrobiną wody. Po ubiciu usuwamy to samo na bok.
4) ciasto francuskie drożdżowe, lekko rozwałkowane wałkiem do ciasta.
a następnie pokrój go w paski. Osobiście pokroiłem trochę krzywo, a więc najlepiej pokroić warstwę ciasta francuskiego na paski o szerokości 1 cm.
po przygotowaniu wszystkich składników wykonaj następujące czynności!
5) robimy wszystko na raz na protven, a najlepiej układać paski ciasta francuskiego na silikonowej nieprzywierającej macie.
6) i tak robimy takie działania!
1 przez 1 pasek ciasta francuskiego Odwróć mniej więcej do drugiej krawędzi.
i tam, gdzie utworzyłeś środek, kładziemy tam kiełbasę, a raczej jej połowę.
po włożeniu kiełbasy paski ciasta francuskiego, które odwróciłeś, wracamy z powrotem, że tak powiem, paski ciasta powinny już leżeć na kiełbasie. Następnie zginamy również inne paski ciasta francuskiego, kładziemy kiełbasę z NOVA i powinieneś mieć to samo, co ciasto leży na kiełbasie. I oddajemy się wszystkim tym czynnościom z innymi kiełbaskami i inną warstwą ciasta francuskiego.
gdy wszystko zostanie zrobione, krój należy zgiąć i połączyć ze sobą.
7) a po tym wszystkim posmaruj powierzchnię ciasta ubitym jajkiem kurzym.
smarujemy bardzo dobrze, aby po upieczeniu była piękna skórka na cieście.
8) po nasmarowaniu powierzchni ciasta posyp 1 porcję serem.
(osobiście posypałem wszystko obficie serem, a po upieczeniu wyszło, bardzo ładnie!)
9) kolejną porcję kiełbasek w cieście posypujemy bardzo dobrze sezamem.
(Nie posypałem tak mocno, musiałem być lepszy)
10) i jak tylko wszystko się skończy, czyli posmaruj powierzchnię ubitym jajkiem kurzym, posyp 1 porcję serem, a drugą porcję posyp sezamem, wszystko wysyłamy do piekarnika na 20 lub 30 minut w 180 C.
na cieście powinna pojawić się rumiana skórka, gdy tylko się pojawi, wyjmujemy protvena i przenosimy" ciasta " kiełbasek do ciasta na talerz.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ciasto francuskie drożdżowe - 362 kcal/100g