skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować steki z pstrąga w śmietanie, potrzebujemy: całego kawałka pstrąga lub już pokrojonych steków, śmietany (20% tłuszczu), skrobi, mieszanki pieprzu z groszkiem, mieszanki przypraw do ryb, soli.
Krok 2:
Połącz śmietanę, skrobię, przyprawy do ryb i mieszankę papryki. Mam krem z Parmalat 23% tłuszczu okazało się tak tłuste i gęste, jakby wszystkie 33%. Nie nalałem ich, ale położyłem łyżką. Dlatego nie dodałem do nich skrobi. Konsystencja i tak okazuje się być gęstą śmietaną. Jeśli śmietana innych producentów, potrzebna jest skrobia.
Krok 3:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Pstrąg dokładnie spłucz pod bieżącą wodą, usuwając śluz ze skóry. Osusz rybę ręcznikami papierowymi. Pokrój w identyczne, niezbyt grube steki.
Krok 5:
Umieść rybę w naczyniu do pieczenia. Nie musisz niczego smarować formy, ponieważ podczas pieczenia pstrągi uwolnią dużo tłuszczu.
Krok 6:
Wlać (aw moim przypadku posmarować) pstrąga mieszanką śmietany. Piecz rybę w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 30 minut. Smacznego!
w pstrągu występuje białko zwierzęce, które jest łatwo przyswajalne. Zawiera również dużą liczbę aminokwasów, dzięki czemu określa się zalety pstrąga. Zaleca się stosowanie go w chorobach takich jak niedokrwistość, choroby serca i naczyń krwionośnych. Pstrąg jest również przydatny dla pacjentów cierpiących na wyniszczające choroby.
pstrąg zawiera dużą ilość witamin i minerałów, dzięki czemu ryby są przydatne i niezbędne w diecie każdej osoby. Zawiera witaminy z grupy B, a także witaminy A I D, minerały: fosfor, selen, jod, potas itp.
w pstrągu występuje wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych. Substancje te są bardzo przydatne dla osób z nadmiarem złego cholesterolu we krwi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 231 kcal/100g
- Stek z pstrąga - 166 kcal/100g