skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy kruche ciasto i przygotowujemy niezbędne do tego składniki i zapasy.
Krok 2:
Aby nasze wypieki były delikatne i kruche, przesiej 350 gramów mąki do dużej miski.
Krok 3:
Dodaj szczyptę soli do mąki, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, dwieście gramów zmiękczonego masła i dobrze wymieszaj rękami, aż uzyskasz okruchy.
Krok 4:
W drugiej części ciasta dodajemy do miski jedno jajko kurze i jedno żółtko, z którego użyjemy białka do przygotowania kremu do ciast.
Krok 5:
Następnie dodaj 100 gr. do miski z jajkami. cukier puder, jedną łyżeczkę cukru waniliowego i dobrze ubij mikserem na puszystą i puszystą masę.
Krok 6:
Wlej płynną bazę do ciasta do dużej miski z kruszonką.
Krok 7:
Rękami formujemy ciasto w jedną bryłę, którą wkładamy do plastikowej torby, wkładamy do lodówki na 30 minut.
Krok 8:
Dzielimy ciasto na trzy części i z pierwszej formujemy ciasto, które rozwałkowujemy wałkiem do 0,5 cm grubości. Wykonujemy półfabrykaty do koszyczków, wciskając formę w powstałe ciasto.
Krok 9:
Odwróć obrabiany przedmiot, wciśnij ciasto do formy i wyrównaj, a następnie przebij ciasto na dnie kosza widelcem i włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 10:
Z drugiej części ciasta wykonujemy również ciasto, które rozwałkowujemy i układamy w formie, po czym formujemy w nim ciasto i wyrównujemy na przyszłe mini ciasto.
Krok 11:
Rozwałkuj ciasto Pozostałe z koszy na cieńsze ciasto, wyciśnij figurki różnymi foremkami i zrób wierzch ciasta.
Krok 12:
Jabłko pokrojone w kostkę, dodaj skrobię do dżemu i wymieszaj, aby uzyskać nadzienie do ciasta.
Krok 13:
Ciasto na dnie kosza na ciasto przebijamy widelcem, rozprowadzamy przygotowane nadzienie i przykrywamy przygotowanym blatem, na którym umieszczamy wyciśnięte figurki. Włóż mini ciasto do piekarnika, który został podgrzany do 180 stopni przez 30 minut, wyłączając, pozostawiając ciasto do ostygnięcia na kolejne 10 minut.
Krok 14:
Pozostałe ciasto rozwałkowujemy na żądane ciasto, wyciskamy półfabrykaty za pomocą foremek i układamy na blasze do pieczenia, dodajemy kosze i wkładamy do piekarnika, aby piec przez około 20 minut w 200 stopniach. Napełnij kosze pokrojonym bananem, dodaj budyń białkowy i udekoruj czekoladą na wierzchu.
Krok 15:
Ciasto kruche jest przygotowywane bardzo prosto z dostępnych produktów, a pieczenie zawsze okazuje się doskonałe! Ciasto można wykorzystać na każdy deser!
Ciasto kruche jest przygotowywane bardzo prosto z dostępnych produktów, a w połączeniu z dżemem, jabłkami, bananem i delikatnym kremem otrzymujemy wspaniałe wypieki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g