chude ciasto z dżemem

w poście możesz jeść smaczne i różnorodne! Ciasto jest odpowiednie dla tych, którzy cierpią na nietolerancję laktozy. Bez laktozy!
Ir_naAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 23 % 17 g
węglowodany 68 % 50 g
370 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dodaj cukier do podgrzanej wody pitnej i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól i olej roślinny. Lekko wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj wanilinę na czubku noża, dzięki czemu ciasto będzie bardziej aromatyczne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść elastyczne ciasto, które nie przyklei się do dłoni. Ciasto dzielimy na dwie Nie równe części, jak na zdjęciu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Większość ciasta rozprowadzamy rękami w formie, po uprzednim ułożeniu na niej pergaminu do pieczenia. Na cieście rozprowadzamy dowolny dżem, który lubisz, mam z czarnej porzeczki. Możesz również umieścić świeże lub mrożone owoce, a najważniejsze jest, aby pamiętać, że owoce dają sok, nie wkładaj dużo, aby ciasto nie było kwaśne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mniejsza część ciasta, rozwałkuj. Kroimy na paski i robimy z nich piękną siatkę. Ciasto piec w temperaturze 180°C na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Smacznego!

chude ciasto z dżemem z czarnej porzeczki, bardzo łatwe do zrobienia. Możesz gotować z dżemem lub dżemem: wiśnia, morela, agrest, śliwka, jabłko, pomarańcza, ogólnie każdy, który masz w domu. Możesz również zastąpić świeże lub mrożone owoce, ale ważne jest, aby pamiętać, że owoce dają sok, więc nie wkładaj dużo, aby ciasto nie było kwaśne.
ciasto jest odpowiednie dla tych, którzy cierpią na nietolerancję laktozy, ponieważ nie ma w nim produktów mlecznych.
gotuje się szybko. Nie rozmazuje się od góry. Aktywne Gotowanie zajmuje tylko 20 minut, piecze się przez około 30 minut w temperaturze 180°, ale musisz skupić się na piekarniku. Pieczełem w piekarniku elektrycznym w temperaturze 170° bez konwekcji, najpierw w trybie góra-dół, a następnie ustawiłem tryb tylko na dół, to cecha mojego piekarnika.
pomimo prostego przepisu ciasto wygląda bardzo atrakcyjnie na stole, ze złotą skórką, jasnym nasyconym kolorem, który daje dżem. Ciasto smakuje jak kruche, okazuje się miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy