skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania ciasta.
Krok 2:
Do miski włożyć masło o temperaturze pokojowej, dodać cukier, cukier waniliowy, lekko zetrzeć trzepaczką.
Krok 3:
Wprowadzić jaja kurze, wlać mąkę cukierniczą, mąkę, proszek do pieczenia ciasta, kakao.Wszystko wymieszać.
Krok 4:
Do powstałej masy dodaj starte buraki na drobnej tarce i sok z miąższem pomarańczowym. Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Przenieś gotową mieszaninę do formy pokrytej pergaminem.
Krok 6:
Włóż do nagrzanego piekarnika, do 180 stopni, na 30 minut.
Krok 7:
Podczas pieczenia ciasta przygotowujemy krówkę. W kadzi wkładamy masło, cukier i kakao. Podgrzej masę.
Krok 8:
Gdy masło i cukier się stopią, zacznie się gotować, wlać śmietanę i nadal gotować, aż będzie gęsta. Przenieś do miski i pozwól krówce ostygnąć, od czasu do czasu mieszając.
Krok 9:
Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika, sprawdź gotowość wykałaczką, ostudź.
Krok 10:
Pokrój schłodzone ciasto na 2 części. Posmaruj kremówką, posyp posiekanymi orzechami.
Krok 11:
Przykryj drugą połową ciasta. Posmaruj wierzch i boki kremówką.
Krok 12:
Udekoruj ciasto kruszonką z mlecznej czekolady.
Krok 13:
Pokrój na porcje i podawaj z herbatą. Miłej herbaty dla wszystkich!!!
ciasto czekoladowo-buraczane jest delikatne, wilgotne z ciekawym i smacznym połączeniem buraków i krówki czekoladowej. Pyszne połączenie buraków z wypiekami nadaje oryginalny aromat i smak.
pyszny deser, w którym buraki nawet nie smakują. Ale jednocześnie ciasto okazuje się bardzo przydatne! Będzie to szczególnie dobre dla dużej firmy!Każdy po kawałku-każdy jest szczęśliwy)).
buraki można gotować lub piec w piekarniku. Ostudzić, obrać, pokroić na kawałki i za pomocą blendera posiekać. Buraki mogą być używane na surowo, ale to dla amatorów.
oprócz piekarnika takie ciasto można przygotować w powolnej kuchence. To sprawdzony przepis na szybkie ciasto na herbatę. Poza tym nie ma kłopotów i egzotycznych produktów.
możesz ozdobić, jeśli chcesz, ale wydaje mi się, że domowe ciasta w ogóle nie potrzebują dekoracji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g