jabłka pieczone z malinami i orzechami

pachnące jabłka z fantazyjnym nadzieniem. Znane większości przepisy na nadziewane pieczone jabłka są zwykle ograniczone do nadzień twarogowych i miodowo-orzechowych. Jednak oprócz tych dwóch nadzień jabłka można nadziewać o wiele więcej. A oto jeden taki ciekawy przepis, który chcę ci pokazać. Latem można użyć świeżych malin. Okaże się znacznie bardziej aromatyczny.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 73 % 19 g
124 kcal
IG: 53 / 0 / 47

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Jabłka umyć, osuszyć i odciąć wierzch. Usuń rdzeń z każdego jabłka. Przykryj owoce pokrojonymi wierzchołkami.

2. Umieść jabłka na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i wyślij rozgrzany do 180 & amp;deg; C Piekarnik na 20-25 minut.

3. Nadzienie. Rozmrozić maliny. Odcedź uwolniony sok. Posiekaj orzechy. Maliny i orzechy połączyć i wymieszać.

3. Włóż powstałe nadzienie do jabłek, posyp cukrem na wierzchu, ponownie przykryj pokrywkami.

4. Włóż nadziewane jabłka do piekarnika na kolejne 8 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy