jabłka pieczone z malinami i orzechami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Jabłka umyć, osuszyć i odciąć wierzch. Usuń rdzeń z każdego jabłka. Przykryj owoce pokrojonymi wierzchołkami.
2. Umieść jabłka na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i wyślij rozgrzany do 180 & amp;deg; C Piekarnik na 20-25 minut.
3. Nadzienie. Rozmrozić maliny. Odcedź uwolniony sok. Posiekaj orzechy. Maliny i orzechy połączyć i wymieszać.
3. Włóż powstałe nadzienie do jabłek, posyp cukrem na wierzchu, ponownie przykryj pokrywkami.
4. Włóż nadziewane jabłka do piekarnika na kolejne 8 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g