Charlotte Palce Lizać
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jajka trzepaczką, aż się spienią, dodaj cukier (natychmiast włożyłem jajka i cukier i wszystko ubiłem mikserem. Mi Mac łatwiej)
2. Zamem dodaj sodę gaszoną, Rasm. masło (dodałam jeszcze wanilinę), mąkę. Ubij ponownie mikserem, aż będzie gładka. WOM Makaya consismency okazało.
3. Umyłem i umyłem jabłka. Pokroić w mesmo o dowolnym rozmiarze. Dodałem do mesmo i wymieszałem.
4. Wszystko ułożyłem w formie (24 cm) pokrytej papierem do pieczenia.
5. Wciśnij do piekarnika, podgrzej do 200-220 GR przez 35-45 minum. Zależny od om piekarnika. Homovnosm sprawdzamy za pomocą uzębienia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g