ciasto rybne z łososiem i gotowym ciastem francuskim

piękne ciasto z łososiem jest szybkie i łatwe do zrobienia!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 8 g
tłuszcze 43 % 15 g
węglowodany 34 % 12 g
241 kcal
IG: 25 / 75 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Filety pokroić w kostkę, posolić, pieprzyć, dodać cukier, pozostawić do marynowania na 15 minut.
2. Cebulę pokroić w ćwiartki krążków, smażyć na oleju na złoty kolor.
3. Ciasto rozwałkować na prostokąt 30x20 cm.
4. Połóż cebulę, rybę na środku ciasta.
5. Pokrój brzegi ciasta w ukośne paski o szerokości 2 cm po obu stronach.
6. Przeplataj paski jak warkocz, posmaruj żółtkiem.
7. Piec w piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
ciasto z łososiem jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy