ciasto rybne z łososiem i gotowym ciastem francuskim
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Filety pokroić w kostkę, posolić, pieprzyć, dodać cukier, pozostawić do marynowania na 15 minut.
2. Cebulę pokroić w ćwiartki krążków, smażyć na oleju na złoty kolor.
3. Ciasto rozwałkować na prostokąt 30x20 cm.
4. Połóż cebulę, rybę na środku ciasta.
5. Pokrój brzegi ciasta w ukośne paski o szerokości 2 cm po obu stronach.
6. Przeplataj paski jak warkocz, posmaruj żółtkiem.
7. Piec w piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
ciasto z łososiem jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g