fasola z kiełbaskami myśliwskimi

przepyszne i bardzo satysfakcjonujące danie obiadowe dla rodziny. Fasola z kiełbaskami myśliwskimi to danie, które jest łatwe do przygotowania i okazuje się niezwykle smaczne! Niesamowity zapach wędzonych mięs, białej fasoli, pachnących i pięknych jasnych warzyw... A przy tym wszystkim łatwość przygotowania, a także dostępność produktów. Nie danie, ale kulinarne arcydzieło! Dobrze jest podawać na stole ze świeżym chlebem lekko opiekanym na patelni z uchem i świeżymi ziołami.
koteѼAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 15 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 27 % 10 g
220 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

przygotowujemy składniki według listy, a po:

- kiełbasy myśliwskie kroimy na kawałki o długości 3-4 cm;

- pomidory czereśniowe myjemy, suszymy i kroimy na pół;

- obieramy zwykłą i czerwoną cebulę, kroimy je na średniej wielkości kawałki (około 1,5 cm);

- umyj paprykę, pokrój łodygi, obierz nasiona, a następnie pokrój na kawałki proporcjonalne do cebuli;

- obierz i posiekaj ząbki czosnku (możesz posiekać czosnek za pomocą prasy lub drobno zetrzeć);

- drobno posiekaj tymianek i rozmaryn;

- Wrzuć fasolę do durszlaka, spłucz przegotowaną wodą o temperaturze pokojowej i pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął.

teraz możesz zacząć gotować pyszne i satysfakcjonujące danie:

1. Włącz piekarnik do 220 stopni Celsjusza.

2. W naczyniu do pieczenia układamy posiekane kiełbaski myśliwskie, pomidory, cebulę i paprykę, a także posiekany czosnek. Wszystko trochę wymieszaj, a następnie wlej oliwę z oliwek.

3. Posyp zawartość formy posiekanym tymiankiem i rozmarynem, a następnie solą i czarnym pieprzem, włóż umyte liście laurowe, ponownie wymieszaj.

4. Wkładamy formę do piekarnika, aż wszystkie warzywa będą miękkie. W czasie zajmie to około 45-60 minut. Oznacza to, że po 45 minutach próbujemy stopnia gotowości i, jeśli to konieczne, pozostawiamy do pieczenia przez kolejny wymagany czas.

5. Wyjmij formę z piekarnika, usuń liście laurowe, wyrzuć je, a następnie włóż fasolę do formy, wszystko ponownie wymieszaj.

6. Włóż formę z powrotem do piekarnika na 10 minut (aż fasola się rozgrzeje). Następnie układamy gotowe danie na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu, aż ostygnie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Kiełbasy myśliwskie - 326   kcal/100g

Podobne przepisy