skład / składniki
metoda gotowania
przygotowujemy składniki według listy, a po:
- kiełbasy myśliwskie kroimy na kawałki o długości 3-4 cm;
- pomidory czereśniowe myjemy, suszymy i kroimy na pół;
- obieramy zwykłą i czerwoną cebulę, kroimy je na średniej wielkości kawałki (około 1,5 cm);
- umyj paprykę, pokrój łodygi, obierz nasiona, a następnie pokrój na kawałki proporcjonalne do cebuli;
- obierz i posiekaj ząbki czosnku (możesz posiekać czosnek za pomocą prasy lub drobno zetrzeć);
- drobno posiekaj tymianek i rozmaryn;
- Wrzuć fasolę do durszlaka, spłucz przegotowaną wodą o temperaturze pokojowej i pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął.
teraz możesz zacząć gotować pyszne i satysfakcjonujące danie:
1. Włącz piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
2. W naczyniu do pieczenia układamy posiekane kiełbaski myśliwskie, pomidory, cebulę i paprykę, a także posiekany czosnek. Wszystko trochę wymieszaj, a następnie wlej oliwę z oliwek.
3. Posyp zawartość formy posiekanym tymiankiem i rozmarynem, a następnie solą i czarnym pieprzem, włóż umyte liście laurowe, ponownie wymieszaj.
4. Wkładamy formę do piekarnika, aż wszystkie warzywa będą miękkie. W czasie zajmie to około 45-60 minut. Oznacza to, że po 45 minutach próbujemy stopnia gotowości i, jeśli to konieczne, pozostawiamy do pieczenia przez kolejny wymagany czas.
5. Wyjmij formę z piekarnika, usuń liście laurowe, wyrzuć je, a następnie włóż fasolę do formy, wszystko ponownie wymieszaj.
6. Włóż formę z powrotem do piekarnika na 10 minut (aż fasola się rozgrzeje). Następnie układamy gotowe danie na porcjowanych talerzach i podajemy do stołu, aż ostygnie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Kiełbasy myśliwskie - 326 kcal/100g