ciasto mleczna dziewczyna z kremem twarogowym

Przygotuj pyszne ciasto! Traktuj rodzinę i przyjaciół! Ciasto Mleczna dziewczyna z kremem twarogowym to kolejna opcja pysznego przysmaku. To ciasto zdążyło pokochać wielu, w związku z tym pojawiło się wiele opcji jego wykonania. Różnią się głównie kremem, uzupełnionym przez jedną lub drugą warstwę jagód i owoców. Możesz ozdobić mleczną dziewczynę nie tylko tymi jagodami, ale w jakikolwiek inny sposób. Tutaj możesz włączyć wyobraźnię i pracować twórczo. Dekoracja pełni nie tylko rolę dekoracyjną, ale także uzupełnia ciasto odcieniami smaku.
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 20 % 10 g
węglowodany 61 % 30 g
242 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

1. Rozbijamy jajka do miski, tutaj również rozprowadzamy skondensowane mleko. Ubij trzepaczką, aż będzie gładka.

2. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej masy, ubij mikserem lub ręczną trzepaczką. Ciasto okazuje się nieco grubsze niż na naleśnikach.

3. Na pergaminie rysujemy okrąg o średnicy 16 centymetrów, rozprowadzamy na nim niewielką ilość ciasta. Umieść pergamin na blasze do pieczenia. Nawiasem mówiąc, bardzo wygodnie jest piec ciasta na silikonowej macie z gotowymi notatkami.

4. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasto przez 5-7 minut. Czas pieczenia różni się w zależności od piekarnika i może się nieznacznie różnić.

5. Włóż twaróg do głębokiej miski, ubij go blenderem zanurzeniowym. Jeśli nie ma blendera, możesz przetrzeć twaróg przez drobne sito. Zadanie: uzyskać jednorodną masę, bez ziaren.

6. Połącz twaróg z cukrem i śmietaną, wymieszaj. Ilość cukru można dostosować do smaku.

7. Posmaruj ciasta powstałym kremem, Zbierz całe ciasto. Powierzchnię trta pokrywamy również kremem.

8. Czekoladę rozpuść w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Przenieś rozpuszczoną czekoladę do torby do gotowania, odetnij końcówkę.

9. Dekorujemy ciasto czekoladą, tworząc wzory lub prostą siatkę. Następnie uzupełnia dekorację jagodami: czereśniami, malinami i jagodami.

10. Wysyłamy ciasto do impregnacji do lodówki na 8-10 godzin. Bardzo wygodnie jest zbierać wieczorem i pozostawić do impregnacji na noc.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy