skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej mąkę migdałową, płatki kokosowe, płatki owsiane Instant do głębokiej miski.
2. Tutaj wlej cukier i trochę sody oczyszczonej. Dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki.
3. Miód topi się w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej, powinien być płynny. Olej kokosowy należy również stopić do stanu płynnego.
4. Do suchych składników dodaj miód i olej. Dokładnie wymieszaj. Jeśli masa się rozpadnie, możesz dodać trochę wody (tylko trochę, dosłownie jedną łyżkę stołową). Lepiej mieszać rękami, jakby pocierając.
5. Gotowe ciasto powinno być lepkie, w przeciwnym razie rozpadnie się i nie będzie można uformować ciasteczek.
6. Za pomocą mokrej łyżki stołowej rozłóż ciasto na blasze do pieczenia, zachowując odległość około trzech centymetrów.
7. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysyłamy blachę do piekarnika, pieczemy ciasteczka przez 20-25 minut.
8. Gotowe ciasteczka nie spieszą się z wyjęciem z blachy do pieczenia. Dajemy mu czas na ostygnięcie i stwardnienie, dopiero potem ostrożnie usuwamy szpatułką.
9. Wlej cukier kokosowy do miski, tutaj wlej Białko, Proszek kakaowy. Rozpuść olej kokosowy do stanu płynnego, a następnie wlej do suchych składników.
10. Powstałą masę ubijamy ręczną trzepaczką, wlewając mleko. Mleko nie należy wlewać od razu, ale w częściach. Gotowy krem powinien mieć miękką konsystencję i dobrze zachować swój kształt. Dlatego nie należy przesadzać z płynem, ale stopniowo wlewać, doprowadzając krem do pożądanej konsystencji.
11. Przenieś krem do torby cukierniczej, wybierz kręconą dyszę. Dodaj trochę kremu na każdą połowę ciastek, przykryj drugą połową, lekko naciśnij.
po ugotowaniu ciasteczka można natychmiast podać na stole. Przechowuj takie wypieki w lodówce, w szczelnym pojemniku z szczelnie zamkniętą pokrywką. W przeciwnym razie ciasteczka szybko stracą swoją chrupiącą cechę.
Poczęstuj się i traktuj swoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal / 100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g
- Olej kokosowy - 925 kcal/100g
- Białko - 375 kcal/100g