ciasteczka białkowe

Przygotuj fantazyjne ciasteczka, mądrze buduj mięśnie! Ciasteczka białkowe są bardzo lekkie, chrupiące. Dla miłośników Nie słodkich i bardziej neutralnych wypieków ilość cukru można zmniejszyć do 100 gramów. Możesz wziąć mleko migdałowe, Kokosowe, zwykłe mleko krowie-do smaku. Jeśli nie ma mleka, można go całkowicie zastąpić wodą. Jeśli chodzi o torbę do gotowania i dysze: krem nie musi być nakładany w ten sposób, możesz użyć szpatułki do gotowania lub szerokiego noża.
faustinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 12 g
tłuszcze 35 % 31 g
węglowodany 52 % 46 g
485 kcal
IG: 15 / 20 / 65

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Wlej mąkę migdałową, płatki kokosowe, płatki owsiane Instant do głębokiej miski.

2. Tutaj wlej cukier i trochę sody oczyszczonej. Dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki.

3. Miód topi się w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej, powinien być płynny. Olej kokosowy należy również stopić do stanu płynnego.

4. Do suchych składników dodaj miód i olej. Dokładnie wymieszaj. Jeśli masa się rozpadnie, możesz dodać trochę wody (tylko trochę, dosłownie jedną łyżkę stołową). Lepiej mieszać rękami, jakby pocierając.

5. Gotowe ciasto powinno być lepkie, w przeciwnym razie rozpadnie się i nie będzie można uformować ciasteczek.

6. Za pomocą mokrej łyżki stołowej rozłóż ciasto na blasze do pieczenia, zachowując odległość około trzech centymetrów.

7. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysyłamy blachę do piekarnika, pieczemy ciasteczka przez 20-25 minut.

8. Gotowe ciasteczka nie spieszą się z wyjęciem z blachy do pieczenia. Dajemy mu czas na ostygnięcie i stwardnienie, dopiero potem ostrożnie usuwamy szpatułką.

9. Wlej cukier kokosowy do miski, tutaj wlej Białko, Proszek kakaowy. Rozpuść olej kokosowy do stanu płynnego, a następnie wlej do suchych składników.

10. Powstałą masę ubijamy ręczną trzepaczką, wlewając mleko. Mleko nie należy wlewać od razu, ale w częściach. Gotowy krem powinien mieć miękką konsystencję i dobrze zachować swój kształt. Dlatego nie należy przesadzać z płynem, ale stopniowo wlewać, doprowadzając krem do pożądanej konsystencji.

11. Przenieś krem do torby cukierniczej, wybierz kręconą dyszę. Dodaj trochę kremu na każdą połowę ciastek, przykryj drugą połową, lekko naciśnij.

po ugotowaniu ciasteczka można natychmiast podać na stole. Przechowuj takie wypieki w lodówce, w szczelnym pojemniku z szczelnie zamkniętą pokrywką. W przeciwnym razie ciasteczka szybko stracą swoją chrupiącą cechę.

Poczęstuj się i traktuj swoich bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko kokosowe - 230   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal / 100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mąka migdałowa - 560   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Białko - 375   kcal/100g

Podobne przepisy