ciasto Oreo z ciasteczkami

to ciasto to sama czułość! Zaskocz swoich krewnych! Ciasto Oreo z ciasteczkami to wspaniała uczta! Podstawa ulubionych ciasteczek Oreo jest pieczona w piekarniku. Praca z kremem nie jest trudna, najważniejsze jest, aby postępować zgodnie z instrukcjami krok po kroku. Należy wziąć pod uwagę fakt, że po wprowadzeniu żelatyny do kremu masa bardzo szybko zestala się. Dlatego na tym etapie musisz pracować tak szybko, jak to możliwe.
liliaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 29 % 17 g
węglowodany 56 % 33 g
346 kcal
IG: 3 / 64 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h 30 min

1. Część herbatników Oreo (około 300 gramów) zmiel blenderem. Można również zmielić za pomocą wałka do ciasta.

2. Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej, wlej do okruchów, wymieszaj.

3. W dzielonej formie o średnicy 24 centymetrów układamy powstałą masę, ubijamy tak mocno, jak to możliwe.

4. Wysyłamy formę z podstawą do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 10 minut.

5. Wlej żelatynę do miski, napełnij wodą zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Pozwól mu puchnąć przez 10-15 minut.

6. W międzyczasie rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Zrób to lepiej, jeśli czekolada zostanie rozbita na kawałki. Czekoladę można również stopić w kuchence mikrofalowej.

7. Rozpuść spuchniętą żelatynę w łaźni wodnej lub w tej samej kuchence mikrofalowej. Robimy to tylko w kilku krokach przez 15-20 sekund, za każdym razem wyjmując pojemnik z żelatyną i mieszając. Jest to konieczne, aby zapobiec gotowaniu.

8. Włóż twaróg do miski, wlej tutaj cukier puder, ubij masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka. Zamiast tego możesz kilka razy przetrzeć twaróg przez sito, ale jest to dłuższe niż praca z blenderem. Twaróg musi mieć temperaturę pokojową!

9. Do powstałej masy wlej rozpuszczoną białą czekoladę, ekstrakt waniliowy i stopioną żelatynę, wszystko dobrze wymieszaj.

10. W osobnym pojemniku ubij śmietanę, aż będzie puszysta. Stopniowo wprowadzamy je do kremu, za każdym razem mieszamy silikonową szpatułką.

11. Rozłóż część kremu na podstawie, a następnie umieść ciasteczka Oreo w kółku. Pokrywamy go warstwą kremu, rozprowadzamy kolejną warstwę ciasteczek, a następnie rozprowadzamy pozostały krem.

12. Ciasto wysyłamy do lodówki na noc (8-10 godzin). Po upływie określonego czasu wyjmij ciasto z formy. Aby to zrobić, najpierw narysuj nóż wzdłuż boków dzielonego pierścienia.

13. Dekorujemy przysmak według własnych upodobań. Alternatywnie możesz udekorować stopioną gorzką czekoladą i ciasteczkami Oreo.

Wskazówka: aby cięcie było równe i ładne, lepiej pokroić ciasto na porcje za pomocą suchego gorącego noża.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g

Podobne przepisy