skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Ananasy wyjąć z syropu, osuszyć i pokroić na kawałki.
Krok 2:
Pieczarki pokroić w plasterki.
Krok 3:
Smaż grzyby na oliwie z oliwek, aż będą złotobrązowe.
Krok 4:
Pokrój filet z kurczaka wzdłuż na talerze.
Krok 5:
Lekko ubij mięso, uważając, aby nie uszkodzić jego integralności, aby sok nie wyciekł zbytnio.
Krok 6:
Sól, pieprz.
Krok 7:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 8:
Na dnie prostokątnego silikonowego naczynia do pieczenia ułóż część fileta z kurczaka w jednej warstwie, aby dno było całkowicie zakryte. Zachodziłem na siebie, aby mięso zakrywało zarówno dno, jak i boki formy.
Krok 9:
Rozłóż równomiernie część ananasów i grzybów na wierzchu.
Krok 10:
Posyp startym serem i polej majonezem.
Krok 11:
Posmaruj nadzienie majonezem. Generalnie nie jestem zwolennikiem pieczenia majonezu w żadnej formie, ale tutaj wydawało się to uzasadnione. Ale nawet bez majonezu danie okaże się dość soczyste.
Krok 12:
Powtórz warstwy jeszcze 2 razy. Ostatnią warstwą powinien być filet z kurczaka.
Krok 13:
Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 190°C na 40-50 minut. Wyjmij gotowe ciasto z formy i pokrój na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g