chleb białkowy z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
jajka zmielić z twarogiem, dodać otręby i proszek do pieczenia.
ciasto włożyć do silikonowej formy i włożyć do piekarnika.
włącz piekarnik, podgrzej do 180 stopni, ciasto powinno pasować, gdy piekarnik się nagrzewa.
piecz chleb w temperaturze 180 stopni przez 40 minut, aż będzie ugotowany.
po 10 minutach posyp chleb nasionami.
wyłącz piekarnik, pozostaw chleb w piekarniku, aż ostygnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Otręby owsiane - 320 kcal/100g
- Otręby pszenne - 180 kcal/100g