chleb białkowy z twarogiem

chleb białkowy do diety ketonowej. Ciekawe dla tych, którzy są na diecie.
AnnaspecialityAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 15 g
tłuszcze 30 % 9 g
węglowodany 20 % 6 g
170 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

jajka zmielić z twarogiem, dodać otręby i proszek do pieczenia.
ciasto włożyć do silikonowej formy i włożyć do piekarnika.
włącz piekarnik, podgrzej do 180 stopni, ciasto powinno pasować, gdy piekarnik się nagrzewa.
piecz chleb w temperaturze 180 stopni przez 40 minut, aż będzie ugotowany.
po 10 minutach posyp chleb nasionami.
wyłącz piekarnik, pozostaw chleb w piekarniku, aż ostygnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Otręby owsiane - 320   kcal/100g
  • Otręby pszenne - 180   kcal/100g

Podobne przepisy