skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź produkty według listy.
Krok 2:
Zrób ciasto. Najpierw wymieszaj jajka z cukrem, dobrze ubij widelcem, dodaj śmietanę (może to być również ciężka śmietana, kefir, zsiadłe mleko). Wymieszać.
Krok 3:
Dodaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj ciasto, okaże się jak gęsta śmietana. Odstaw na 15-20 minut podczas wypełniania.
Krok 4:
Jabłka obrać ze skóry i nasion i pokroić w plasterki, ułożyć na dnie natłuszczonej formy. Możesz wyłożyć spód formy pergaminem.
Krok 5:
Napełnij jabłka ciastem.
Krok 6:
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, a następnie po 10 minutach zmniejsz temperaturę do 160 stopni. Sprawdź gotowość drewnianym szpikulcem.
Krok 7:
Podawaj szybkie ciasto z galaretką, schłodzone i pokrojone na kawałki.
Krok 8:
W razie potrzeby można go posypać cukrem pudrem lub polać dżemem, miodem, skondensowanym mlekiem.
szybkie ciasto z galaretką-dochód na nagłe przybycie gości. Podawaj z herbatą, kawą, mlekiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g