krem z papryki z mozzarellą
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pieprz należy upiec w piekarniku w temperaturze 200°, aż będzie gotowy,
Krok 2:

Następnie włóż do torby na pół godziny i
Krok 3:

Obierz skórę i nasiona.
Krok 4:

Drobno posiekaj Pory
Krok 5:

I dusić do miękkości na maśle.
Krok 6:

Dodaj mąkę, usmaż
Krok 7:

Rozcieńczyć śmietaną, aż będzie gładka.
Krok 8:

Sól, pieprz i dodaj szczyptę gałki muszkatołowej.
Krok 9:

Połącz sos z pieprzem.
Krok 10:

Uderz blenderem.
Krok 11:

Wlej śmietanę do misek i umieść tam kilka kawałków mozzarelli.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g


