skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Włącz piekarnik na ciepło, temperatura 200 stopni. Drobno posiekaj świeży tymianek lub inne pikantne zioła, zmiel czosnek / jak chcesz/.
Krok 2:
Wymieszaj śmietanę z chrzanem, solą i czarnym pieprzem./ Sól i pieprz nie żałujemy !/
Krok 3:
Osobno wymieszaj bułkę tartą z oliwą z oliwek, pikantnymi ziołami i czosnkiem, dodaj również sól i pieprz. / Okruchy powinny być równomiernie wilgotne, jeśli to konieczne - dodaj masło/
Krok 4:
Sól, pieprz mięso.
Krok 5:
Na dobrze rozgrzanym oleju roślinnym smażyć/" uszczelnić & quot; / mięso ze wszystkich stron na złoty kolor, około 7 - 10 minut.
Krok 6:
Posmaruj smażone mięso mieszanką śmietany i chrzanu.
Krok 7:
Następnie ułóż bułkę tartą, lekko wciskając ją w śmietanę, aby się przykleiła. Przenieś mięso na blachę do pieczenia i upiecz na 40-60 minut. Gotujemy w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia. Smacznego !
przed pokrojeniem mięso należy "odpocząć" na desce do krojenia przez 15 minut /przykryć folią/.Ten czas jest niezbędny do rozprowadzenia soku w mięsie, w przeciwnym razie zacznie się wyróżniać podczas krojenia, co jest niepożądane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g