Babeczka z rodzynkami i bez śmietany
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajka do miski, wlej cukier, ubij mikserem.
2. Przesiej mąkę do powstałej masy wraz z proszkiem do pieczenia, ciasto okaże się mniej więcej jak naleśniki.
3. Włóż rodzynki do ciasta, wymieszaj.
4. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, wypełnij ciastem.
5. Piec ciasto w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
6. Wyciągamy przysmak na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
podawaj z herbatą, kawą lub kakao.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g