ciasto Sacher z gorzką czekoladą

Super czekoladowa uczta dla słodyczy! Aby ciasto okazało się pyszne, weź prawdziwą gorzką czekoladę. Podczas gotowania smak jest po prostu niesamowity. Wszyscy, których traktujesz, będą po prostu zachwyceni! Biszkopt czekoladowy jest bardzo, bardzo smaczny! Kulinarnych sukcesów!
ŚnieżkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 37 % 26 g
węglowodany 54 % 38 g
387 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Musimy przygotować ciasto: w tym celu bierzemy zmiękczone masło i połowę cukru, wszystko ubijamy. Dodaj gorzką czekoladę rozpuszczoną w łaźni parowej, potrzebujemy 100 gramów.

2. Ostrożnie oddziel żółtka od białek i ubij osobno.
białka powinny być bardzo dobrze ubite, aż do uzyskania gęstej, stabilnej piany.
aby nie spadły, możesz dodać kroplę soku z cytryny. Najpierw ubijaj z małą prędkością, stopniowo zwiększając obroty. Porcjami Wprowadzamy pozostały cukier, ubijamy, aż całkowicie się rozpuści.

3. Dodaj żółtka do oleju, wszystko wymieszaj. I ostrożnie Wprowadzamy części białka. Nie ubijaj mikserem, ale delikatnie wymieszaj szpatułką.

4. Wymieszaj mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito.

5. Do ciasta dodajemy suche składniki i bardzo delikatnie mieszamy.

6. Nasmaruj formę olejem i posyp mąką. Wypełnij formę gotowym ciastem i włóż do piekarnika na 180 stopni na 40-50 minut. Sprawdź gotowość pieczenia za pomocą zapałki.

7. Do glazury rozpuść ciemną czekoladę, masło i mleko w łaźni parowej. Gdy ciasto ostygnie, posmaruj lukrem. Ciasto jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy