pierogi pieczone w garnku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obieramy cebulę, kroimy w półpierścienie ,układamy na dnie doniczek (garnki wstępnie smarujemy olejem roślinnym).
2. Połóż połowę pierogów na cebuli, sól.
3. Pokrój zieloną zieloną fasolkę na 2-3 części, rozłóż na pierogach.
4. Rozłóż pozostałe pierogi.
5. Obierz marchewki, zetrzyj na grubej tarce, rozłóż górną warstwę.
6. Obierz czosnek, zmiażdż goździki rękojeścią noża i dodaj kawałek do każdego garnka.
7. Sól, posyp ziołami prowansalskimi, zalej wodą (bulionem), zamknij pokrywki i wyślij do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut.
8. 5 minut przed końcem pieczenia posyp naczynie startym serem.
jak apetycznie pachnie! Spróbujmy szybko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g