pierogi pieczone w garnku

wspaniałe danie na obiad! Przeczytaj przepis i gotuj! Ja sam dopiero niedawno zaprzyjaźniłem się z tak smacznym jedzeniem jak pieczone pierogi w garnku, ale już udało mi się spróbować odmian dodatków w postaci wątroby, warzyw, sera, różnych sosów. Dzisiaj opowiem ci o najbardziej ulubionej wersji wykonania, Przeczytaj i gotujmy razem!
snejokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 62 % 23 g
196 kcal
IG: 13 / 0 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Obieramy cebulę, kroimy w półpierścienie ,układamy na dnie doniczek (garnki wstępnie smarujemy olejem roślinnym).

2. Połóż połowę pierogów na cebuli, sól.

3. Pokrój zieloną zieloną fasolkę na 2-3 części, rozłóż na pierogach.

4. Rozłóż pozostałe pierogi.

5. Obierz marchewki, zetrzyj na grubej tarce, rozłóż górną warstwę.

6. Obierz czosnek, zmiażdż goździki rękojeścią noża i dodaj kawałek do każdego garnka.

7. Sól, posyp ziołami prowansalskimi, zalej wodą (bulionem), zamknij pokrywki i wyślij do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut.

8. 5 minut przed końcem pieczenia posyp naczynie startym serem.

jak apetycznie pachnie! Spróbujmy szybko!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g

Podobne przepisy