jesienne ciasto wieprzowe z jabłkami i ziołami

jesienne ciasto z wieprzowiną, jabłkami i ziołami-bardzo smaczne!
EdaprostaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 51 % 20 g
225 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Wrzuć cebulę, czosnek, rozmaryn, tymianek, chleb do blendera. Zmiel na małe okruchy.
2. Jabłka obieramy z rdzenia i kroimy na małe kawałki.
3. Posiekaj orzechy włoskie.
4. Łączymy mieszankę cebuli i chleba, jabłka, orzechy, mięso mielone, ser, 2 jajka, sól, pieprz i dobrze mieszamy.
5. Na dnie formy rozprowadzamy kruche ciasto, nadzienie na wierzchu, posypujemy tymiankiem i rozmarynem, dekorujemy plasterkami jabłka.
6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 40 minut.

ciasto jest gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Kruche ciasto - 379   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Ser "feta" - 290   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy