jesienne ciasto wieprzowe z jabłkami i ziołami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wrzuć cebulę, czosnek, rozmaryn, tymianek, chleb do blendera. Zmiel na małe okruchy.
2. Jabłka obieramy z rdzenia i kroimy na małe kawałki.
3. Posiekaj orzechy włoskie.
4. Łączymy mieszankę cebuli i chleba, jabłka, orzechy, mięso mielone, ser, 2 jajka, sól, pieprz i dobrze mieszamy.
5. Na dnie formy rozprowadzamy kruche ciasto, nadzienie na wierzchu, posypujemy tymiankiem i rozmarynem, dekorujemy plasterkami jabłka.
6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 40 minut.
ciasto jest gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Kruche ciasto - 379 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g