skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie tak pięknego ciasta nie jest trudne. Zacznijmy.
ubij dobrze schłodzone białka na stabilne, mocne szczyty, dodaj cukier, ubij, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą.
w osobnej misce rozłóż migdały (odłóż jedną łyżkę ze zjeżdżalnią - będzie to potrzebne później), dodaj mąkę, cukier puder i kakao w proszku. Białka wprowadzamy do powstałej suchej mieszanki, bardzo delikatnie mieszamy ruchami od dołu do góry i od krawędzi do środka.
aby uzyskać pożądany kształt, narysuj serce na pergaminie, posmaruj olejem. Ciasto rozprowadzamy w narysowanym sercu, starając się nie wychodzić poza krawędzie i posypujemy migdałami odłożonymi wcześniej. W ten sposób pieczemy trzy ciasta, za każdym razem używając nowego serca.
pieczemy każde ciasto w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 20 minut. Natychmiast usuń pergamin z gotowych ciast. Chłodzimy ciasta, kładąc je na ruszcie.
ugotuj budyń zgodnie z instrukcją i gdy jest gorący, włóż do niego czekoladę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści, przykryj folią spożywczą, ostudź.
w międzyczasie ubij masło z cukrem pudrem i włóż Części do schłodzonego budyniu, za każdym razem ubijając masę.
posmaruj ciasta powstałym kremem. I w ten sposób zbieramy całe ciasto. Następnie wysyłamy go do lodówki na 2 godziny do impregnacji.
Udekoruj ciasto bitą śmietaną, układając je na powierzchni za pomocą torby cukierniczej i posypując kawałkami czekolady. Posyp Obwód ciasta smażonymi płatkami migdałów.
podaj arcydzieło na stole i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g