Ciasto Serce kremowe

piękne romantyczne ciasto o niezwykłym smaku! Najlepsi przyjaciele zostali zaproszeni na zaręczyny. Ach, jakie ciasto było na stole! Delikatny, w kształcie serca, a smak jest po prostu uroczy! Ogólnie rzecz biorąc, zainspirowana, zorganizowałam mężowi romantyczny wieczór przy świecach z takim ciastem. Spróbuj, będziesz zachwycony!
DinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 42 % 23 g
węglowodany 45 % 25 g
332 kcal
IG: 17 / 4 / 79

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 25 min

przygotowanie tak pięknego ciasta nie jest trudne. Zacznijmy.

ubij dobrze schłodzone białka na stabilne, mocne szczyty, dodaj cukier, ubij, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą.

w osobnej misce rozłóż migdały (odłóż jedną łyżkę ze zjeżdżalnią - będzie to potrzebne później), dodaj mąkę, cukier puder i kakao w proszku. Białka wprowadzamy do powstałej suchej mieszanki, bardzo delikatnie mieszamy ruchami od dołu do góry i od krawędzi do środka.

aby uzyskać pożądany kształt, narysuj serce na pergaminie, posmaruj olejem. Ciasto rozprowadzamy w narysowanym sercu, starając się nie wychodzić poza krawędzie i posypujemy migdałami odłożonymi wcześniej. W ten sposób pieczemy trzy ciasta, za każdym razem używając nowego serca.

pieczemy każde ciasto w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 20 minut. Natychmiast usuń pergamin z gotowych ciast. Chłodzimy ciasta, kładąc je na ruszcie.

ugotuj budyń zgodnie z instrukcją i gdy jest gorący, włóż do niego czekoladę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści, przykryj folią spożywczą, ostudź.

w międzyczasie ubij masło z cukrem pudrem i włóż Części do schłodzonego budyniu, za każdym razem ubijając masę.

posmaruj ciasta powstałym kremem. I w ten sposób zbieramy całe ciasto. Następnie wysyłamy go do lodówki na 2 godziny do impregnacji.

Udekoruj ciasto bitą śmietaną, układając je na powierzchni za pomocą torby cukierniczej i posypując kawałkami czekolady. Posyp Obwód ciasta smażonymi płatkami migdałów.

podaj arcydzieło na stole i ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g

Podobne przepisy