serniki z suszonego twarogu

wygodny rozmiar i łatwe gotowanie-wypróbuj najlepsze serniki! Serniki są atrakcyjnie małe i każdy może wybrać odpowiednią ilość. A także same suszenie można łatwo zachować w rezerwie, a z reguły piasek, jajka, a nawet mleko są zawsze w domu.I twarożek.... w sumie potrzebujesz 100 gramów.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 8 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 63 % 22 g
159 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ty i ja będziemy potrzebować: suszarek, mleka, twarogu, jajka i cukru pudru.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Układamy suszenie w głębokim pojemniku.Trochę o samych suszarkach: lepiej kupować małe, a co najważniejsze, jeśli to możliwe, nie pokryte żadnym szkliwem. Takie są szybciej i lepiej nasycone mlekiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I tak napełniamy nasze suszenie mlekiem i pozostawiamy do namoczenia na 15-20 minut. Ten czas jest wskazany w przepisie,ale suszenie jest inne, a co najważniejsze, nie czas, ale że są całkowicie nasycone.U mnie suszenie niestety było powlekane i zajęło mi 30-40 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A gdy nasze suszenie jest mokre, spokojnie bierzemy twaróg - wkładamy go do miski. Dodaj cukier granulowany i rozbij tam jajko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie-twarożek, cukier granulowany i jajko dobrze wymieszaj, aż będą gładkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mamy dużo czasu i powoli zapalamy piekarnik...Bierzemy blachę do pieczenia i pokrywamy papierem do pieczenia lub pergaminem.Na moje 150 gramów suszarek potrzebowałem blachy do pieczenia o wymiarach około 29 na 43 cm-to są pomiary wewnętrzne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I tak nasze suszenie nasiąkło mlekiem i układamy je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.Wskazane jest, aby nie kapać mlekiem na papier w miejscach wolnych od suszenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz łyżeczką bierzemy masę twarogową i wypełniamy środek suszarek.Wziąłem łyżkę na czubek, więc masa ześlizgnęła się szybciej.....Po wypełnieniu wszystkich suszarek wysyłamy naszą blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. I piec około 10-15 minut w temperaturze 200 gr.Uwaga czas zależy od piekarnika.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Cóż, ostatnia rzecz - gotowe serniki przenosimy na talerz...i miłego picia herbaty....I możesz po prostu z mlekiem.!!!

czas gotowania zależy głównie od namoczenia suszarek, wskazałem największy. I jeszcze jedno-upewniłem się, że suszenie nie skleja się podczas namaczania. Być może z powodu glazury próbowali to zrobić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suszenie proste - 341   kcal/100g

Podobne przepisy