Francuskie mięso ze świeżymi pomidorami i filetem z kurczaka

Francuskie mięso z dowolnego fileta okazuje się doskonałe: soczyste, szybkie! Wolę wziąć dobry kawałek dowolnego fileta do pieczenia po francusku, jeśli jest suchy, wystarczy go dobrze ubić, można go lekko marynować z dodatkiem oleju roślinnego.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 15 g
tłuszcze 45 % 14 g
węglowodany 6 % 2 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

zgodnie z tym algorytmem możesz przygotować danie za pomocą dowolnego fileta: indyka, wieprzowiny, wołowiny itp.
1. Pokrój mięso w poprzek włókien na kawałki o grubości około 1 cm.
2. Sól, pieprz.
3. Nasmaruj formę olejem lub połóż na dnie nasmarowany pergamin lub folię.
4. Rozłóż warstwę mięsa.
5. Przykryj pokrojoną w krążki cebulą.
6. Połóż plastry pomidora na cebuli. Nałóż siatkę majonezową, pieprz.
7. Wypełnij całą strukturę startym serem i obficie nałóż siatkę majonezową.
8. Piec w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez 35-45 minut.
podawaj na gorąco! Chociaż schłodzone jest również pyszne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy